({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Monika Manowska

The Edible Country - Göta kanal

För er som bokar bordet vid Göta kanal väntar en måltid ni sent ska glömma. Prima råvaror och en vacker utsikt över båtarna som passerar förbi på ett av Sveriges största besöksmål.

 

Det är inte konstigt att Göta kanal blivit framröstat till årtusendets svenska byggnadsverk. Utmed kanalen finns otroligt mycket att uppleva för hela familjen. Bordet är placerat i en lummig skogsdunge precis intill kanalen. Det står på gångavstånd från Norrqvarn Hotell & Konferens, som ansvarar för bokningarna. Norrqvarn ligger mellan Sveriges två största sjöar, drygt två timmar nordost om Göteborg.

Boka bordet

Bordet är bokningsbart lördagar från maj till september (med start 1 maj). 

Boka bordet vid Göta kanal


Lokala råvaror i fokus

Området kring Göta kanal utgörs av ett vackert landskap där förutsättningarna för odling och djurhållning är goda. Tack vare ett nära samarbete med lokala producenter erbjuder Norrqvarn Hotell & Konferens riktigt god mat, som också är hållbar. Menyn när ni bokar bordet vid Göta kanal består av en lekfullt komponerad måltid där de lokala råvarorna lyfts ram. Malin Johansson och Sven-Erik Larsson har tagit fram ett recept bestående av potatis-tortilla fylld med säsongens grönsaker, nötfärs från lokala gårdar, rapsolja och vilda örter.

Fotograf: Roger Borgelid

Cykla, vandra eller slussa er fram

Att uppleva Göta kanal är nästan ett måste när man besöker Sverige. Det mäktiga bygget invigdes år 1832 efter att cirka 58 000 svenska soldater med hjälp av järnskodda spadar spenderat 22 år med att gräva sig genom berg, morän och lermassor. Kanalen förenar Västerhavet med Östersjön och mäter i sin helhet 190 kilometer, varav 87 kilometer är grävd kanal.

Hyr cyklar vid Norrqvarn och cykla längs den bilfria, smala grusvägen som förr användes när oxar och hästar drog segelskutor genom kanalen. Det är även fint att vandra utmed kanalen.

Ett annat sätt att uppleva Göta kanal är att paddla. Tänk dock på att det inte är tillåtet att paddla genom slussarna, utan där måste kanoten/kajaken lyftas ur vattnet och bäras på land. Därför lämpar sig vissa sträckor bättre än andra för just paddling. Eller varför inte hoppa på en kanalbåt och kombinera besöket till bordet med en kryssningstur?

Fotograf: Norrqvarn

Unikt boende i sagomiljö

Norrqvarn Hotell & Konferens erbjuder inte bara klassiskt hotellboende, utan även en unik möjlighet att sova i mysiga trollstubbar och svampar. Det är som att bo i ett sagoland, och är garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små.

 

The Edible Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.