({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Norrqvarn

Fotograf: Monika Manowska

The Edible Country – Göta kanal

Bordet är placerat i en lummig skogsdunge precis intill kanalen och på gångavstånd från Norrqvarn Hotell & Konferens. För er som bokar bordet vid Göta kanal väntar en måltid ni sent ska glömma. Prima råvaror och en vacker utsikt över båtarna som passerar förbi på ett av Sveriges största besöksmål.

Det är inte konstigt att Göta kanal blivit framröstat till årtusendets svenska byggnadsverk. Utmed kanalen finns otroligt mycket att uppleva för hela familjen. Bordet är placerat i en lummig skogsdunge precis intill kanalen. Det står på gångavstånd från Norrqvarn Hotell & Konferens, som ansvarar för bokningarna. Norrqvarn ligger mellan Sveriges två största sjöar, drygt två timmar nordost om Göteborg.

Boka bordet vid Göta kanal


Bordet är bokningsbart lördagar från maj till oktober. 

 

Matupplevelse med lokala råvaror i fokus

Området kring Göta kanal utgörs av ett vackert landskap där förutsättningarna för odling och djurhållning är goda. Tack vare ett nära samarbete med lokala producenter erbjuder Norrqvarn Hotell & Konferens riktigt god mat, som också är hållbar. Menyn när ni bokar bordet vid Göta kanal består av en lekfullt komponerad måltid där de lokala råvarorna lyfts fram. Malin Johansson och Sven-Erik Larsson har tagit fram ett recept bestående av potatis-tortilla fylld med säsongens grönsaker, nötfärs från lokala gårdar, rapsolja och vilda örter.

Norrqvarn Hotell & Konferens ligger vid Göta kanal, mittemellan Sveriges två största sjöar. Enklast är att ta sig hit med bil. Från Göteborg tar det drygt två timmar. 

HITTA HIT

 

Upplevelser utmed Göta kanal

Att uppleva Göta kanal är nästan ett måste när man besöker Sverige. Det mäktiga bygget invigdes år 1832 efter att cirka 58 000 svenska soldater med hjälp av järnskodda spadar spenderat 22 år med att gräva sig genom berg, morän och lermassor. Kanalen förenar Västerhavet med Östersjön och mäter i sin helhet 190 kilometer, varav 87 kilometer är grävd kanal.

Hyr cyklar vid Norrqvarn och cykla längs den bilfria, smala grusvägen som förr användes när oxar och hästar drog segelskutor genom kanalen. Det är även fint att vandra utmed kanalen.

Ett annat sätt att uppleva Göta kanal är att paddla. Tänk dock på att det inte är tillåtet att paddla genom slussarna, utan där måste kanoten/kajaken lyftas ur vattnet och bäras på land. Därför lämpar sig vissa sträckor bättre än andra för just paddling. Eller varför inte hoppa på en kanalbåt och kombinera besöket till bordet med en kryssningstur?

Unikt boende i sagomiljö

Norrqvarn Hotell & Konferens erbjuder inte bara klassiskt hotellboende, utan även en unik möjlighet att sova i mysiga trollstubbar och svampar. Det är som att bo i ett sagoland, och är garanterat en oförglömlig upplevelse för både stora och små.

 

The Edible Country & The Drinkable Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

TILL PORTALEN - THE EDIBLE COUNTRY

Vad innebär bokningen?

En bokning innebär en sittplats vid bordet som är placerat intill Göta kanal i Västsverige.

För 200 kr per person får ni ett matlagnings-kit som innehåller:

  • En korg med recept och råvaror (potatis-tortilla fylld med säsongens grönsaker, nötfärs från lokala gårdar, rapsolja och vilda örter, samt svensk fika med kaffe).

  • Alla nödvändiga redskap för att själva kunna tillaga och äta maten.

BOKA BORDET VID GÖTA KANAL

 

 

 

BRA ATT VETA:

Upplevelsen betalas vid bokning, matlagningsutrustningen hämtas ut vid ankomst på Norrqvarn Hotell & Konferens.

Tänk på att klä er efter väder.

Bokningen gäller mellan kl. 12-18. Lämna tillbaka lånad matlagningsutrustning till Norrqvarn Hotell & Konferens senast kl. 18.00.

Eventuella avbokningar ska ske senast 48 timmar innan ankomst. Notera också att Norrqvarn har rätt att avboka er reservation vid risk för extremt väder eller vid brandfara.

Vid frågor om er bokning, kontakta bokningen på Norrqvarn Hotell & Konferens. reception@norrqvarn.se eller 0501-507 70.