({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: TINA STAFREN

The Edible Country - Gunnebo slott

När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av köksträdgårdens fina råvaror, nybakat bröd från bageriet och en eller annan egenplockad ört. Bordet är placerat vid idylliska Stensjön och är omgivet av ståtliga ekar i Gunnebos grönskande kulturreservat strax utanför Göteborg.

 

Det välbevarade 1700-talsslottet Gunnebo, de formella trädgårdarna, köksträdgårdarna och landskapet runt omkring är en plats för rekreation när storstadsliv emellanåt behöver växlas mot lugn natur. Slottet är beläget mellan två sjöar, endast en kvart från Göteborgs centrum och nås enkelt med kollektivtrafiken. En kort promenad tar er från slottsområdet till den mysiga ekdungen.

Boka bordet

Bordet är bokningsbart torsdagar från slutet av april till september med start 22 april.

Boka bordet vid Gunnebo slott

 

Fotograf: Lina Ikse

Närodlat från slottsträdgården

Gunnebo slott är ett av regionens mest populära besöksmål. Över 200 originalritningar och akvareller ligger till grund för dagens Gunnebo. Anläggningen är vida känt för sin nyklassicistiska arkitektur och de välskötta trädgårdarna.  Många kommer också hit för den säsongsbaserade maten. De KRAV-märkta grönsakerna och örterna från köksträdgårdarna tas tillvara och serveras till gästerna. För gäster som bokar bordet vid Gunnebo består menyn av en mättande vegetarisk lunch; smörstekt morot med körvel, vildörtssallad, ägg och hasselnötsyoghurt. Råvarukorgen packas också med färska bröd och kakor från det egna bageriet och ekologiskt kokkaffe.

Fotograf: Happy Visuals

Trivsamt område för promenader

Kring slottet grönskar det i både trädgårdarna och det vilda landskapet. I det cirka 100 hektar stora kulturreservatet finns det gott om fina vandringsstigar, både för kortare promenader och längre turer. Bland annat finns en barnvagns- och rullstolsvänlig slinga.

Passa på att gå en slottsvisning där våra kunniga guider berättar intressanta historier om förste ägaren John Hall, en av Sveriges mest förmögna män och de andra familjerna som bodde här. Öster om köksträdgården ligger Gunnebos lantgård där barnen kan hälsa på hästar och leka vid lekplatsen.

En kvart bort väntar Göteborg med ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter, bland annat Nordens största nöjespark Liseberg, Universeums präktiga regnskog och en närliggande skärgård med fantastiska badvikar och paddlingsmöjligheter.

 

The Edible Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.