({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
.

Fotograf: TINA STAFREN

The Edible Country – Gunnebo

Slottet ligger mittemellan två sjöar, endast en kvart från Göteborgs centrum och nås enkelt med kollektivtrafiken. När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av slottsträdgårdens goda råvaror, omgiven av ståtliga ekar i ett vackert kulturreservat strax utanför Göteborg.

 

När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av köksträdgårdens fina råvaror, nybakat bröd från bageriet och en eller annan egenplockad ört. Bordet är placerat vid idylliska Stensjön och är omgivet av ståtliga ekar i Gunnebos grönskande kulturreservat strax utanför Göteborg.

Det välbevarade 1700-talsslottet Gunnebo, de formella trädgårdarna, köksträdgårdarna och landskapet runt omkring är en plats för rekreation när storstadsliv emellanåt behöver växlas mot lugn natur. Slottet är beläget mellan två sjöar, endast en kvart från Göteborgs centrum och nås enkelt med kollektivtrafiken. En kort promenad tar er från slottsområdet till den mysiga ekdungen.

 

 

Matupplevelse med närodlat från slottsträdgården

Gunnebo slott är ett av regionens mest populära besöksmål. Över 200 originalritningar och akvareller ligger till grund för dagens Gunnebo. Anläggningen är vida känt för sin nyklassicistiska arkitektur och de välskötta trädgårdarna.  Många kommer också hit för den säsongsbaserade maten. De KRAV-märkta grönsakerna och örterna från köksträdgårdarna tas tillvara och serveras till gästerna. För gäster som bokar bordet vid Gunnebo består menyn av en mättande rätt framtagen av Gunnebos kockar. Råvarukorgen packas också med färska bröd och kakor från det egna bageriet och ekologiskt kokkaffe.

Gunnebo slott ligger strax utanför Göteborg, närmare bestämt i Mölndal, ungefär en mil sydost om Göteborgs centrum. Du tar dig enkelt hit med kollektivtrafiken.

HITTA HIT

 

Trivsamt område för promenader

Kring slottet grönskar det i både trädgårdarna och det vilda landskapet. I det cirka 100 hektar stora kulturreservatet finns det gott om fina vandringsstigar, både för kortare promenader och längre turer. Bland annat finns en barnvagns- och rullstolsvänlig slinga.

Passa på att gå en slottsvisning där våra kunniga guider berättar intressanta historier om förste ägaren John Hall, en av Sveriges mest förmögna män och de andra familjerna som bodde här. Öster om köksträdgården ligger Gunnebos lantgård där barnen kan hälsa på hönorna och leka vid den lilla lekplatsen.

En kvart bort väntar Göteborg med ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter, bland annat Nordens största nöjespark Liseberg, Universeums präktiga regnskog och en närliggande skärgård med fantastiska badvikar och paddlingsmöjligheter.

 

The Edible Country & The Drinkable Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

TILL PORTALEN - THE EDIBLE COUNTRY

Vad innebär bokningen?

En bokning innebär en sittplats vid bordet som är placerat i en ekdunge i Gunnebos kulturreservat.

För 300 kr/person får ni ett matlagnings-kit som innehåller:

  • En korg med råvaror (svensk, vegetarisk sommarmat, bröd samt svensk fika med kaffe).

  • Alla nödvändiga redskap för att själva kunna tillaga och äta maten.

  • Recept framtaget av Gunnebos kockar samt information om hur ni hittar till bordet. Ni får också tips på vad ni kan hitta i naturen, som en extra krydda till maten (exempelvis örter eller bär, om det är säsong).

 

 


BRA ATT VETA:

Betalningen sker i samband med bokningen.

Matlagningsutrustningen hämtas ut vid ankomst till Gunnebo Kaffehus och Krog.

Bokningen gäller mellan kl. 11 - 16.30. Lämna tillbaka lånad matlagningsutrustning till Gunnebo Kaffehus och Krog senast kl. 16.30.

Eventuella avbokningar ska ske senast 24 timmar innan ankomst. Notera också att Gunnebo har rätt att avboka er reservation vid risk för extremt väder eller vid brandfara vid extremt torrt väder.

Vid frågor om er bokning, kontakta bokningen på Gunnebo Slott och Trädgårdar. kontakt@gunneboslott.se eller 031-334 16 00