Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • .

    Fotograf: TINA STAFREN

Bordet vid Gunnebo slott

När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av slottsträdgårdens goda råvaror, omgiven av ståtliga ekar i ett vackert kulturreservat strax utanför Göteborg.

Det välbevarade 1700-talsslottet Gunnebo och dess eleganta slottsträdgård har kommit att bli göteborgarnas egen tillflyktsort när storstadsliv emellanåt behöver växlas mot lugn natur. Slottet ligger mittemellan två sjöar, endast en halvtimme från Göteborgs centrum och nås enkelt med kollektivtrafiken. 15 minuters promenad tar er från slottet till en mysig ekdunge där bordet väntar, placerat på en skogbeklädd kulle i närheten av Stensjön, mitt i det grönskande kulturreservatet.

.

Fotograf: Lina Ikse

Närodlat från slottsträdgården

Gunnebo har blivit vida känt, inte bara för de uppskattade slottsvisningarna, utan även för den goda maten som lagas här. Och till stor del beror det på den stora köksträdgården som finns här, där grönsaker och kryddor tas tillvara och serveras i restaurangen. Alla råvaror är därför ekologiska och KRAV-märkta. Menyn när ni bokar bordet på Gunnebo består av vegetariska läckerheter från köksträdgården – smörstekt morot med körvel, vildörtssallad, ägg och hasselnötsyoghurt. Receptet är framtaget av Gunnebos köksmästare Hannes Högberg, som i nära samarbete med trädgårdsmästarna komponerar menyer som inspireras av säsongens aktuella råvaror.

Råvaror från Gunnebo

Fotograf: Happy Visuals

Trivsamt område för promenader

Kring slottet grönskar det i både trädgårdarna och det vilda landskapet. I det cirka hundra hektar stora kulturreservatet finns gott om fina vandringsstigar, både för kortare promenader och längre turer. Bland annat finns en barnvagns- och rullstolsvänlig slinga.

Passa på att gå en guidad slottsvisning på 45 minuter där ni tar er genom hela slottsbyggnaden, och lyssnar till många intressanta historier och anekdoter från förr. Strax öster om köksträdgården ligger Gunnebos lantgård där barnen kan hälsa på hästar och kossor, och leka i lekplatsen.

En halvtimme bort väntar Göteborg med ett enormt utbud av sevärdheter och aktiviteter, bland annat Nordens största nöjespark Liseberg, Universeums mytomspunna regnskog och en närliggande skärgård med fantastiska paddlingsvatten.

Boka bordet

Bordet är bokningsbart torsdagar från maj till september (med start 23 maj). Runt bordet finns plats för tolv personer och det kan bokas av två sällskap samtidigt.

Här finns mer information för dig som vill boka.

 

The Edible Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.