Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jonas Eltes & Victor Falk

The Edible Country – nu öppet för bokning

Att laga mat med de råvaror som naturen bjuder har folk gjort i alla tider. Nu hjälper vi dig som vill göra detta lite på traven. Mat från naturen, menyer skapade av svenska Michelinkockar och bokningsbara bord på sju platser runtom i Sverige. Välkommen till - The Edible Country.

Onyttig mat har blivit vardagsmat för miljontals människor. Det finns en uppfattning om att nyttig mat är komplicerad och mer otillgänglig än annan mat, men det behöver inte vara så. Naturlig och hälsosam mat kan vara precis lika god och enkel att laga som annan mat. Och att laga mat ute i det fria ger dig alla de positiva hälsoeffekter som en naturnära livsstil ger. Det är därför Sverige har förvandlat landet till världens största gourmetrestaurang. För här finns fantastisk och nyttig mat precis runt hörnet - i vår natur. Välkommen till – The Edible Country.

Så går det till

På sju platser runt om i Sverige har Visit Sweden i samarbete med de regionala turistorganisationerna placerat ut handgjorda träbord som kommer att vara bokningsbara mellan maj och september via visitsweden.com och bookatable.com  I samband med bokning får besökaren tillgång till ett cooking kit som innehåller allt som behövs för att kunna laga till en meny bestående av naturens egna råvaror. Menyerna är sammansatta av fyra svenska Michelinkockar, som i sitt skapande har tagit inspiration från de svenska landskapen. De sju borden finns placerade över hela landet – från Lapplands och Jämtlands  snötäckta bergsmiljöer via de vackra skärgårdarna i Stockholm  och Västsverige  till skogarna i Värmland, Småland  och Skåne.

Boka det västsvenska bordet på Ramsvikslandet

Det västsvenska bordet är placerat på Ramsvikslandet, ett naturreservat som med sina hisnande vyer över vidsträckta klippor och fantastiska havsutsikt skapar en mat- och naturupplevelse besökaren aldrig glömmer. Ramsvikslandet ligger drygt två timmar norr om Göteborg, och bara 11 kilometer från ön Smögen.

Andra har också läst: