Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jonas Eltes & Victor Falk

The Edible Country - Västsverige

Att laga mat med de råvaror som naturen bjuder har folk gjort i alla tider. Nu hjälper vi dig som vill göra detta lite på traven. Välkommen till Västsverige – The Edible Country!

Onyttig mat har blivit vardagsmat för miljontals människor. Det finns en uppfattning om att nyttig mat är komplicerad och mer otillgänglig än annan mat, men det behöver inte vara så. Naturlig och hälsosam mat kan vara precis lika god och enkel att laga som annan mat. Och att laga mat ute i det fria ger dig alla de positiva hälsoeffekter som en naturnära livsstil ger. Det är därför Sverige har förvandlat landet till världens största gourmetrestaurang. För här finns fantastisk och nyttig mat precis runt hörnet – i vår natur.

Så går det till

Runt om i Sverige har Visit Sweden i samarbete med de regionala turistorganisationerna placerat ut handgjorda träbord som kommer att vara bokningsbara mellan maj och september via visitsweden.com och bookatable.com. I samband med bokning får besökaren tillgång till matlagningsutrustning och en råvarukorg som innehåller allt som behövs för att kunna laga till en meny bestående av naturens egna råvaror. Borden finns placerade över hela landet – från Lapplands och Jämtlands snötäckta bergsmiljöer via de vackra skärgårdarna i Stockholm och Västsverige till skogarna i Värmland, Småland och Skåne.

Kom ihåg att bra mat inte bara smakar gott – den gör också gott. Och den västsvenska naturen är fullproppad med naturliga råvaror. Så passa på att ta med vänner och familj ut på en matupplevelse ni sent ska glömma!

I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

Bordet på Ramsvik

Att boka det unika bordet på Ramsvikslandet i Bohuslän ger dig havets enkla råvaror, saltstänkta dofter och släta havsklippor i en skön kombination.

Bordet på Gunnebo

När ni bokar bordet vid Gunnebo Slott och Trädgårdar får ni njuta av slottsträdgårdens goda råvaror, omgiven av ståtliga ekar i ett vackert kulturreservat strax utanför Göteborg.

Bordet vid Göta kanal

För er som bokar bordet vid Göta kanal väntar en måltid ni sent ska glömma. Prima råvaror och en vacker utsikt över båtarna som passerar förbi på ett av Sveriges största besöksmål.

Andra har också läst: