({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: TINA STAFREN

The Edible Country - Ramsvik

Att boka det unika bordet på Ramsvikslandet i Bohuslän ger dig havets enkla råvaror, saltstänkta dofter och släta havsklippor i en skön kombination.

 

Inte helt överraskande har Ramsvikslandets naturreservat i Sotenäs kommun blivit känt som klippornas rike. Bordet är placerat direkt på de släta klipphällarna längst ut på öns norra udde. Blickar du ut från bordskanten möts du av gråröda granithällar och ett öppet havslandskap så långt ögat kan nå. Ett stenkast från bordet ligger Tångevik, som en gång i tiden var ett flitigt stenhuggarsamhälle. Bordet står på 15 minuters gångväg från trivsamma Ramsvik Stugby & Camping, som ansvarar för bokningarna av bordet.

Boka bordet

Bordet är bokningsbart fredagar från slutet av april till september med start 30 april. 

Boka bordet på Ramsvik

 

Fotograf: Tina Stafren

Fun fact! – Visste du att bordet på Ramsvik är tillverkat av den dalsländska firman Fridh & Hells Bygg? Robert Fridh och Jonas Fred Hell står även bakom byggandet av de iögonfallande glashusen i Dalsland (The 72 Hour Cabin).


Mat från havet

Här ute på västkusten har fisk och skaldjur sin hemvist. Runt 90 procent av Sveriges ostron plockas i Västsverige, och härifrån härstammar även stor del av all den sill, makrill, räkor, kräftor, musslor och hummer som äts i Sverige. Menyn när du bokar bordet på Ramsvik består av en riktig klassiker när det gäller svensk sommarmat – sill och potatis. Receptet är framtaget av stjärnkocken Thomas Sjögren, som verkligen vet att god mat inte behöver vara komplicerad. Thomas vann den prestigefyllda tävlingen årets kock 2015, och driver bland annat Skärets Krog på Smögen.


Ett paradis för vandrare

Ute på klippornas rike hittar du inte bara de röda granitklipporna, utan även flera lokala vandringsleder. Här kan du ge dig ut på promenader som mäter 1,5 till 16 kilometer och som kantas av häftiga jättegrytor, öppna strandängar och kanske en av kustens mest Instagramvänliga havsvyer. Även den populära Soteleden gör en avstickare ute på Ramsvik. 

Vid sidan av vandring finns en rad äventyrliga aktiviteter som går att boka via Ramsviks Stugby & Camping. Varför inte prova på havsfiske, dykning, kajakpaddling eller naturfotografering?

När du ändå besöker Bohuslän kan du passa på att ta en tur till sommaridyllen Smögen, hälsa på djuren på Nordens Ark eller snorkla i Kosterhavet. Se fler tips på naturnära upplevelser i närområdet.

The Edible Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

Läs även: