({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
"Bordet på Ramsvikslandet"

Fotograf: Badass Food Stories

The Drinkable Country

Dryckessverige flyttar ut i naturen och bjuder in till en unik upplevelse av svenska smaker. Såväl utländska som svenska turister kan nu njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid 17 bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser.

The Drinkable Country är en härlig djupdykning i den mångfald av smaker som naturligt finns i den svenska naturen. Dryckesrecept har tagits fram av några av Sveriges ledande dryckesexperter däribland Josefine Thorén från prisbelönta baren Bar Bruno i Göteborg. Övriga dryckesexperter är, Rebecka Lithander, hyllad sommelier som nu arbetar på den lokalt prisade restaurangen Mutantur i Malmö, bartenders från Tjoget i Stockholm och Emil Åreng som närmast kommer från Cadierbaren på anrika Grand Hôtel i Stockholm.

Varje bords erbjudande och omfattning varierar beroende på vilka typiska naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen. Det kan handla om allt från halvdagsupplevelser där man får lära sig om naturens råvaror och hur de kan användas för att skapa nya spännande drycker, dryckesmenyer, avsmakningsmenyer till enklare alternativ som lokalt producerad saft, must, öl eller annat. I Västsverige erbjuder bordet vid Göta kanal och bordet vid Ramsvik dryckesupplevelsen.

Fokus har varit att lyfta lokala svenska smaker och skapa gör-det-själv-recept baserade på råvaror från den svenska naturens skafferi på över 100 miljoner hektar. Initiativet är en fortsättning på The Edible Country, världens största gör-det-själv-gourmetrestaurang, med recept framtagna av Guide Michelin-belönade kockar, som Visit Sweden lanserade 2019. Måltidskonceptet utökas nu alltså med dryckesupplevelser. Liksom med maten är tanken att gästerna kan skapa sina egna dryckesupplevelser med recept från dryckesexperterna, färdiga lokala drycker och med ingredienser som finns i omgivningen.

Med The Drinkable Country bjuder Sverige in alla att uppleva den svenska naturen samtidigt som man njuter av mat och/eller dryck i världsklass. En möjlighet som kan ges tack vare Sveriges unika Allemansrätt som ger alla tillgång att ströva fritt i naturen, så länge vi tar ansvar för natur och djurliv samt visar hänsyn till markägare och andra besökare.

Läs mer om The Drinkable Country på Visit Swedens hemsida

 

The Drinkable Country: Ett ute på det makalösa klipplandskapet på Ramsvik i Bohuslän.

Bordet på Ramsvik

Att boka det unika bordet på Ramsvikslandet i Bohuslän ger dig havets enkla råvaror, saltstänkta dofter och släta havsklippor i en skön kombination.

The Edible Country & The Drinkable Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

TILL PORTALEN - THE EDIBLE COUNTRY