Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

30
nov
-
16
aug

Gianni Versace Retrospective
Borås

En emotionell resa in i Giannis värld.

Gianni Versace Retrospective är en fortsatt satsning för Textilmuseet i Borås vision att vara Nordens ledande museum inom textil med inriktning på textilindustri, mode, design, konst och innovativa textilier.

Modedesignern Gianni Versace utmanade modebranschen med sin gränsöverskridande design i slutet av 1900-talet. Välkommen till Textilmuseet och en emotionell resa in i Giannis värld och hans designfilosofi som påverkar modebilden än idag.

Gianni Versace Retrospective visar ett 70-tal utvalda outfits för både dam och herr från Gianni Versaces glansdagar mellan 1989-1997 som lånats in från några av världens främsta samlare av Gianni Versaces design. Gianni Versace (1946-1997) blev under 1980- och 90-talen en av världens mest betydelsefulla modedesigner. Hans kreativitet kände inga gränser utan han blandade friskt mode och konst, antikt och modernt, manligt och kvinnligt. Han kopplade samman mode med musik, fotografi och grafisk design och låg i bräschen för att transformera modevisningar och reklamkampanjer till popkulturella multikonstverk.

Versaces design kännetecknades bl.a. av utmanande skärningar och starka mönster för både män och kvinnor. Hans kollektioner ifrågasatte sexualitet och makt och gick emot den traditionella presentationen av manligt och kvinnligt. Han var öppen gällande sin homosexualitet och blev en viktig person i HBTQ-rörelsen.

Textilmuseet

Välkommen att besöka denna dynamiska mötesplats och upplev textil i alla dess former. Museets inriktning är mode, textil, design, konst, textilindustri och innovativa textilier och erbjuder ett ständigt flöde av spännande utställningar med textil anknytning, workshops, visningar och olika aktiviteter.

Läs mer
Kontaktinformation

Textilmuseet, Borås

Skaraborgsvägen 3A

50630 Borås


Telefon: +46 33 358 950


E-post: textilmuseet@boras.se

Hemsida: textilmuseet.se