({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Christer Hedberg

11
aug
-
13
aug

UCI Women´s WorldTour Vårgårda
Vårgårda

Cykellopp för damernas världselit

Den 11-13 augusti är du varmt välkommen till Vårgårda, en knapp timme nordost om Göteborg, för att uppleva några dagar i cyklingens tecken.

Se den absoluta världseliten

UCI Women´s Worldtour 2018 innefattar 23 tävlingar. Vårgårda Cykelklubb står återigen som arrangör för två av dessa. Och det kommer att bjudas på cykeltävlingar på absolut högsta nivå, dels ett lagtempolopp och dels ett landsvägslopp.

Lagtempot (Team Time Trial – TTT) startar kl.13:00 lördag 11 augusti. Banan är 42,5 km lång och teamen startar med 3 minuters mellanrum, där det bäst rankade teamet startar sist.

Fotograf: Christer Hedberg

Linjeloppet (Road Race – RR) startar kl.17:00 måndag 13 augusti. Bansträckningen är densamma som under förra årets linjelopp, dock förlängt med ett avslutande kortvarv.

På evenemangets hemsida finns information om vilka platser som är bäst att vistas på för dig som vill följa loppen.

Är du ny som cykelentusiast? Ingen fara, arrangören har även tagit fram en guide för hur du på bästa sätt följer ett cykellopp. Där kan du bland annat läsa om vilka regler som gäller, vad som skiljer ett tempolopp från ett linjelopp samt hur fort cyklisterna kör.

Delta i folkfesten och motionsloppet

Evenemanget har under åren utvecklats till en riktig folkfest och vid sidan av att heja fram eliten kan du även själv sätta spinn på tramporna i motionsloppet Velofondo, som går av stapeln söndag 12 augusti, kl.11:00.

Fotograf: Christer Hedberg

I Velofondo finns plats för alla som tycker om att cykla, oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Här cyklar du genom vackra miljöer, längs samma vägar som eliten tar sig an. Välj mellan 56 km och 93 km. Det blir en riktig folkfest där alla fullföljande får medalj. Och du, missa inte den välförtjänta aftercyklingbuffén!

Välkommen till Vårgårda 11-13 augusti för att se damernas världselit och passa på att själv delta i ett riktigt roligt motionslopp!

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Vårgårda Cykelklubb

Parkgatan 28

44731 Vårgårda


Telefon: +46 70 627 23 78


E-post: info@vargardacycling.se

Hemsida: vargardacycling.se/