({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Barnens Falköping

Följ med till djurparken där du kan möta grisar, getter, hästar och kaniner. Kika på experiment och vetenskapliga shower på Dalénium eller varför inte besöka älgen, skogens konung på Wrågården?

Mössebergs djurpark och lekplatser

Mösseberg bjuder in till naturliga upplevelser och är ett centrum för många olika friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, badsjö, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på berget. I parken finns påfåglar, höns, bergsgetter, kaniner, grisar, dovhjortar, shetlandsponnyer och nötkreatur. I anslutning till djurparken finns även två lekplatser och grillar. Ett populärt inslag är även trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar och det går även att tanka dem vid den lilla bensinpumpen. Fri entré!

Fotograf: Falköpings kommun

Dalénium Science Center

Vill du uppleva spännande experiment, kluriga problem och magiska shower? I Stenstorp finns Dalénium Science Center. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik och naturvetenskap.

Fotograf: Thomas Harrysson AB

Odenbadet

Odenbadet i Falköping erbjuder en trevlig och familjär badmiljö. I familjebadet finns en virvelbassäng, rutschkana och barnpool. De mindre barnen leker i barn- och varmbassängen medan de större kanske älskar Virveln och rutschkanan. 

Fotograf: Robin Ohlausson [LAVEMEDIA]

Wrågårdens älgar och bison

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna Ebbot och Ärtan bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även fotbollsgolf, familjekamp, restaurang (endast förbokning) och ett Bed & Breakfast där du bor i en älg eller bison vid älghägnet. Vissa dagar har gårdsbutiken öppet och ett litet café som även serverar gårdens pizza.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om Hornborgasjön och fågellivet där. Här kan du låna äventyrsväskor med spännande uppdrag, gå på skattjakt eller pyssla med naturmaterial. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön. På Fågeludden hittar du också bänkar och bord för medhavd fika och gillplatser. 

Fotograf: Jesper Anhede

Äventyrsgolf och lekplats

I Plantis finns en 9 håls minigolfbana där hålen spelas mellan megaliter och forntidshistoria från Falbygden. Banan ligger i den natursköna parken, mitt i Falköping. Restaurang, café och en helt ny lekplats finns i också. I källaren på restaurangen finns massa roliga aktiviter & games.

Fotograf: Falköpings kommun

Discgolf

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Banan har gråa metallkorgar och där du gör utkasten finns cementplattor. Det sitter skyltar vid varje hål där det står längd och illustration om hur hålet spelas. 

Fotograf: Falköpings kommun

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. Läs mer om betongparken här!

Fotograf: Falköpings kommun

Bowling och Shuffelboard

Bowlingstället erbjuder bowling på flera banor och shuffelboard där det går ut på att stöta en liten sten så den hamnar i området med högst poäng på shuffelbanan.

Fotograf: Mostphotos

Fler tips!

Fler tips på saker att göra i Falköping, besök vår sida Se & Göra!

Se & Göra