Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Sebastian Streith

  • Fotograf: Sebastian Streith

  • Fotograf: Sebastian Streith

Cykla i Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder över det vackra och historiska landskapet vid Falköping. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du här lite tips på vägen.

Cykelcentrum

Webbsidan cykelcentrum.nu är en perfekt mötesplats för dig som gillar cykel. Här kan du boka ditt cykelpaket och få förslag på olika träningsrundor och cykelrundor i det öppna landskapet, på de utmanande platåbergen och de skönt slingrande vägarna. Varför inte en utmanande tur på Mösseberg som MTB-åkare, där det är omväxlande stigar, grönt och lummigt. 

Ätradalsleden

Upplev Ätradalsleden på cykel i en miljö där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Cykelleden slingrar sig fram mellan Falköping och Falkenberg och bjuder på både natur som kulturupplevelser. Sträckan är totalt 197 km, där 146 km är på banvall och resten på naturskön landsväg som slingrar sig genom naturreservat. Karta över Ätradalsleden finner du på Turistbyrån.

Cykelaffär/service

I cykelaffären Racerdepån kan du hyra olika sorters cyklar eller  köpa  tillbehör, cykel eller serva den cykel du redan har. Adress: Lönnerbladsgatan 10, Falköping
Tel: 0515-71 14 30

Cykelträning

Cykla landsvägscykel med cykelledare på vackra vägar i Skaraborg. Hos Cykelträning kan du boka en eller flera cykeldagar med ledare. Cykelträning lägger upp en runda utifrån kundens önskemål om längd och svårighetsgrad. Glenn som bland annat har arbetat som svensk Förbundskapten under åtta år med många duktiga aktiva cyklister är med under hela passet och lär ut grunderna i cykel, t ex. hur man cyklar i grupp. 

Cykelkarta

I vår cykelkarta finner du förslag på vackra cykelturer på Falbygden. Ge dig ut på spännande upptäcktsfärder, finn nya vägar till jobbet eller få uppslag till nya träningsrundor. På cykelkartan finner du också QR-koder som leder till information om boende, mat, och aktiviteter.
Kartan finns att köpa på Turistbyrån, Stora torget 11. Pris 20:- 

Pumpmöjligheter

Behöver du pumpa din cykel? Pumpmöjligheter finns b la. på Järnvägstorget, Falköping.

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. 

Mer cykelupplevelser i Västsverige hittar du på www.vastsverige.com/naturupplevelser/cykla