({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sebastian Streith

Cykla i Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet vid Falköping. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du här lite tips på vägen.

Ätradalsleden

Upplev Ätradalsleden på cykel i en miljö där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Cykelleden är en nationell cykelled som slingrar sig fram mellan Falköping och Falkenberg. Den bjuder på både natur och kulturupplevelser. Sträckan är totalt 200 km, där ungefär hälften går på bilfri banvall och resten på naturskön landsväg.

Fotograf: Jonas Ingman

Cykelcentrum

Webbsidan cykelcentrum.nu är en perfekt mötesplats för dig som gillar cykel. Här kan du boka ditt cykelpaket och få förslag på olika träningsrundor och cykelrundor i det öppna landskapet, på de utmanande platåbergen och de skönt slingrande vägarna. Varför inte en utmanande tur på Mösseberg som MTB-åkare, där det är omväxlande stigar, grönt och lummigt. På berget finns tre MTB-spår i olika svårighetsgrad och längd. Om du vill värma upp innan du ger dig ut, träna teknik eller bara köra i härliga gupp, så finns en pumptrack-bana i närheten av motionscentralens parkering på Mösseberg. Här hittar du också cykeltvätt och pumpmöjligheter. Åker du hellre landsvägscykel så finns flera förslag på utmanande turer på våra vackra vägar.

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken.

Fotograf: Falköpings kommun

Cykelaffär/service

Om du behöver pumpa din cykel så finns det en pump bredvid cykelgaraget på Järnvägstorget och på Mösseberg vid spårcentralen.

I cykelaffären Racerdepån kan du hyra standardcyklar med 7 växlar och elcyklar. Ring gärna i förväg och kolla eftersom antalet cyklar är begränsat. Här kan du även köpa cyklar eller tillbehör. Behöver du serva den cykel du redan har så kan du också få hjälp. Adress: Lönnerbladsgatan 10, Falköping, Tel: 0515-71 14 30.

Fotograf: Racerdepån

Cykelaptit

Cykla landsvägscykel med cykelledare på vackra vägar i Skaraborg. Hos Cykelaptit kan du boka en eller flera cykeldagar med ledare. Cykelaptit lägger upp en runda utifrån kundens önskemål om längd och svårighetsgrad. Glenn som bland annat har arbetat som svensk förbundskapten under åtta år med många duktiga aktiva cyklister är med under hela passet och lär ut grunderna i cykel, t ex. hur man cyklar i grupp. 

Fotograf: Mårten Kursten

Cykelpaket, Mössebergs Kurort

Mössebergs Kurort är en perfekt utgångspunkt för cykling. Oavsett om du är MTB - eller landsvägscyklist har du närhet till härliga cykelrundor. I kurortens cykelpaketet ingår logi i dubbelrum eller enkelrum, entré till SPA Mösseberg, lån av badrock och tofflor, tvårättersmiddag (kökets val) och en härlig frukostbuffé. Läs mer om paketet på: www.kurortenmosseberg.se

Fotograf: Sebastian Streith

Fler cykelupplevelser i Västsverige hittar du på:

www.vastsverige.com