Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Sebastian Streith

  • Fotograf: Sebastian Streith

  • Fotograf: Sebastian Streith

Cykla i Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet vid Falköping. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du här lite tips på vägen.

Cykelcentrum

Webbsidan cykelcentrum.nu är en perfekt mötesplats för dig som gillar cykel. Här kan du boka ditt cykelpaket och få förslag på olika träningsrundor och cykelrundor i det öppna landskapet, på de utmanande platåbergen och de skönt slingrande vägarna. Varför inte en utmanande tur på Mösseberg som MTB-åkare, där det är omväxlande stigar, grönt och lummigt. På berget finns tre MTB-spår i olika svårighetsgrad och längd. Om du vill värma upp innan du ger dig ut, träna teknik eller bara köra i härliga gupp, så finns en nyanlagd pumptrack-bana i närheten av motionscentralens parkering på Mösseberg. Här hittar du också cykeltvätt och pumpmöjligheter.

Cykelkarta

I Cykelcentrums cykelkarta finner du förslag på vackra cykelturer runt Falköping, träningsrundor i Skaraborg och MTB-spår på Mösseberg. Ge dig ut på spännande upptäcktsfärder eller få uppslag till nya träningsrundor. Kartan finns bland annat på Falköpings Turistbyrå, Stora torget 11. Den är kostnadsfri!

Ätradalsleden

Upplev Ätradalsleden på cykel i en miljö där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Cykelleden slingrar sig fram mellan Falköping och Falkenberg och bjuder på både natur som kulturupplevelser. Sträckan är totalt 197 km, där 146 km är på banvall och resten på naturskön landsväg som slingrar sig genom naturreservat. Karta över Ätradalsleden finner du på Turistbyrån.

kvinna i organge tröja som cyklar på asfaltsbelagd cykelbana i gröna omgivningar.

Fotograf: Emmy Hultberg

Cykelaffär/service

I cykelaffären Racerdepån kan du hyra olika sorters cyklar eller  köpa  tillbehör, cykel eller serva den cykel du redan har. Adress: Lönnerbladsgatan 10, Falköping
Tel: 0515-71 14 30

Exteriörbild av Racerdepån tagen ovanifrån. Grå byggnad med röda detaljer.

Fotograf: Racerdepån

Cykelaptit

Cykla landsvägscykel med cykelledare på vackra vägar i Skaraborg. Hos Cykelaptit kan du boka en eller flera cykeldagar med ledare. Cykelaptit lägger upp en runda utifrån kundens önskemål om längd och svårighetsgrad. Glenn som bland annat har arbetat som svensk Förbundskapten under åtta år med många duktiga aktiva cyklister är med under hela passet och lär ut grunderna i cykel, t ex. hur man cyklar i grupp. 

Pumpmöjligheter

Behöver du pumpa din cykel? Pumpmöjligheter finns b la. på Järnvägstorget, Falköping.

Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. 

Mer cykelupplevelser i Västsverige hittar du på www.vastsverige.com/naturupplevelser/cykla