Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Flicka som sparkar fotboll över ett hinder. Familjen står vid sidan och hejar på.

    Fotograf: Tuana Fridén

Hemestertips i Falköping

Att hemestra - ta semester på hemmaplan - har aldrig varit mer aktuellt än i tider som dessa. Upplev alla mysiga boenden, härliga aktiviteter och spännande sevärdheter som finns i vårt område.

Äventyr för familjen

Titta på älgar, ta en match i discgolf, djurparksbesök, experiment och prova-på-aktiviteter inom teknik. Det finns mycket för barnfamiljen i Falköping att göra under sommaren. I vår artikel "Barnens Falköping" hittar du många roliga förslag.

Tre killar som kastar var sin frisbee i luften.

Fotograf: Sebastian Streith

Utflyktstips i höst

I vår artikel utflyktstips i höst så hittar du bland annat shopping på landsbygden, en utställning med vaxdockor på Cesarstugan och Falbygdens Osteria med sin 25 meter långa ostdisk.

Kvinna som kikar i en inredningsbutik.

Fotograf: Tuana Fridén

Mösseberg

Platåberget bjuder på många olika fritidsaktiviteter som till exempel discgolf, bad, MTB-spår, motionsspår, lekplatser och djurpark. Läs mer om Mösseberg här!

Fotograf: Sebastian Streith

Gofika

I Falköping hittar du flera mysiga caféer med hembakt fika och flera av dem med lokalproducerade råvaror. Många har generösa uteserveringar där du kan avnjuta din fika eller köpa med dig något till din picknick. 

Fikabord med en kaka med jordgubbar och grädde.

Fotograf: Tuana Fridén

Cykla i Falköping

Kombinera motion med spännande upptäcktsfärder i det vackra och historiska landskapet vid Falköping. MTB-cykling på Mösseberg med utmanande backar och lummigt gröna stigar. Upptäck betongparken för BMX, skateboard eller sparkcykel. Cykla vackra landsvägsturer i ett område med mycket historia och härlig natur. Planerar du att cykla i eller runt Falköping får du här lite tips på vägen.

Fotograf: Sebastian Streith

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad genom att gå en stadsvandring, kika på utomhuskonst eller gör en kulturrunda. Köp med dig en fika från någon av de lokala caféernas läckra utbud och ta en paus på halva vägen i gröngräset eller på någon bänk för att avnjuta det. Läs om de olika rundorna här!


Pojke som ligger på ryggen och vilar, han har en hund på magen.

Fotograf: Crispin Anderson

Gör en resa längs kulturvägen

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker längs Kulturväg Skaraborg. Det är en brun/vit skyltad turistväg som sträcker sig från Karleby till Tidan.
 
Du åker från Karleby, förbi fornlämningar och klosterruiner, passerar Hornborgasjön med sitt rika fågelliv, Varnhem och Vallebygden med dess vackra dalar och storslagna bergsbranter. Kulturvägen slutar i Tidan där du kan uppleva allt från loppisar till fornlämningar. Ladda ner appen med information om sevärdheter, matställen och boenden!
 

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Sov borta fast hemma

Prova en hemma-upplevelse utöver det vanliga. Gör något du troligtvis aldrig gjort tidigare. Sov borta, fast hemma! Prova att bo i ett trädhotell, i en älg eller på något mysigt B&B, hotell eller stuga i ditt närområde. Läs mer om olika boenden i Falköping här!

Röd liten  stuga byggd uppe i ett träd.

Fotograf: Tuana Fridén

Se och göra

Under vår rubrik Se och Göra hittar du fler tips på utflyter och sevärdheter i området runt Falköping. Kolla gärna öppettider på respektive anläggnings egna webbsida innan du ger dig ut!
 

När du hemestrar

Håll avstånd till dina medmänniskor, var noga med handhygienen och följ de restriktioner som finns. Ta inga onödiga risker, hemestra med sunt förnuft!