({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Tips på utflykter

  • 24 aug, 2020

Falköping har mycket att erbjuda under vintern med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en utflykt!

Hornborgasjön

Hornborgasjön är vacker att besöka året om. Det är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Det finns också flera fina vandringsleder och grillplatser runt sjön. Under januari utfodras örn vid Trandansen. Ta med kikare och spana efter vinterns fåglar. Mer information om Hornborgasjön på  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Jesper Anhede

Falbygdens Osteria

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens osttallrik eller handla i butiken. 

Fotograf: Tuana Fridén

Dalénium Science Center

Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 


Cesarstugan, Bondens År

En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat serveras i restaurangen.

Fotograf: Cesarstugan

Shoppa på Falbygden

På landsbygden i trakterna kring Falköping och Hornborgasjön finns flera mysiga gårdsbutiker där du kan botanisera bland vackra ting, spännande konst och lokala delikatesser.

Fotograf: Tuana Fridén

Älgar, bison och dovhjort

Wrågården har blivit känt för sitt spektakulära boende, där hela familjen sover mitt i älg- och dovhjortsparken i en stuga formad som en älg. Men här finns gott om aktiviteter även utan övernattning. Åk på en safari i bisonoxarnas land, kika på de mäktiga djuren i älgparken eller varför inte testa på fotbollsgolf eller fem-kamp.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!