Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fågeltorn vid naturum Hornborgasjön

    Fotograf: Jesper Anhede

  • Fotograf: Christian Brolin

  • Undersök, upplev och upptäck i naturvetenskapens underbara värld!

    Fotograf: Dalénium Science Center

  • Fotograf: Christian Brolin

  • Fotograf: ?

Tips på höstutflykter

  • 02 sep, 2019

Falköping har mycket att erbjuda under hösten med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en höstutflykt!

Hornborgasjön
Hornborgasjön är vacker att besöka året om. Det är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Där finns en utställning om fågellivet och sjön. Mer information om Hornborgasjön på  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Jesper Anhede

Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. 10/10 kl startar julmarknaden i butiken varje år, och pågår sedan fram till jul. Du kan också njuta av restaurangens buffé eller handla i butiken. 

Fotograf: Cristian Brolin


Dalénium Science Center
Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 


Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat och fika serveras i restaurangen.

Fotograf: Cesarstugan

Falbygdens Museum
Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

Fotograf: falbygdens museum

 

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!