Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Tips på vårutflykter

  • 09 apr, 2018

Falköping har mycket att erbjuda under våren med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en vårutflykt!

Hornborgasjön
Att besöka Trandansen vid Hornborgasjön är för många en kär tradition och ett vårtecken. När de sista tranorna lämnat området i slutet av april så finns det fortfarande mycket att se och upptäcka runt sjön som är ett vackert besöksmål året runt. Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Här finns en utställning om fågellivet och sjön.  I närheten finns också utsiktstorn och ett nybyggt café. Mer information om Hornborgasjön på:  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Roger Borgelid


Löfwings Ateljé och Krog
Upplev de naturinspirerade verken av Göran Löfwing i dess hemmiljö och betrakta pågående och färdigställda verk. Utanför dörren kan du vandra omkring och se konstnärens egen inspirationskälla. I Restaurangen & Konstcaféet bjuds du på hemlagat och hembakat där bra råvaror och en god uppfödning är grundstenarna.

Fotograf: Thorvald Berglund


Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens buffé eller handla i butiken. 

Fotograf: Cristian Brolin


Dalénium Science Center
Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. Öppet onsdagar, lördagar och söndagar.Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige – Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap men inte minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Öppet fredag, lördag och söndag under våren.

Fotograf: Cesarstugan


Gudhems Klosterruin
En medeltida klosterruin med vackert läge och utsikt mot Hornborgasjön och platåbergen. Mest känd i Gudhem var drottning Katarina. När hennes make kung Erik - den läspe och halte - Eriksson dog 1250, donerade hon en stor förmögenhet till Gudhem och flyttade hit. Klostermuseet är öppet på helgerna under våren. 

Fotograf: Ann-Sofie Hjerp

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!