Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Par vandrar i hage med utsikt

    Fotograf: Roger Borgelid

Besöksmål i vår

  • 25 mar, 2020

Falköping har mycket att erbjuda under våren med vacker natur, kultur och barnaktiviteter.

Hornborgasjön
Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Här samlas varje vår tusentals tranor för att rasta på sin väg till sina häckningsplatser. För att se de facinerande fåglarna så kan du besöka Trandansen på sjöns södra sida. Hornborgasjön är inte bara tranor, vid Fågeludden på sjöns östra sida står ett naturum på pelare i vattnet. Här finns en utställning om fågellivet och sjön och ett utsiktstorn. I närheten finns också Café Doppingen med hembakt fika, god smörgåsar och lättare rätter. Mer information om Hornborgasjön på:  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Roger Borgelid

Wrågårdens älgar och bison
Wrågården, strax utanför Falköping finns mycket att göra. Vandra omkring runt hägnet och se älgar, dovhjortar och bisonoxar beta. Vill du komma närmare dessa spännande djur kan du följa med på en Bison-safari. Gården har även en bana för fotbollsgolf där du kan utmana vänner och familj. Om du vill bo över så finns det möjlighet att boka en stuga utformad som en älg vid älghägnet. 

Familj på Wrågården

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Falbygdens Osteria
Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens goda fika eller osttallrik, vill du hellre ta med dig mat och äta ute så går det bra. Under mars och april är det Vårmarknad på presentavdelningen i butiken med inredningsdetaljer som hör påsken och våren till.


Mösseberg
Mösseberg finns härliga naturupplevelser och friluftsaktiviteter. Spåren och vandringslederna på berget är av varierande längd och typ, för både promenad, löpning och MTB-cykling. Det finns också en fantasifull äventyrslekplats vid Skogssjön. Djurparken ligger vid utsiktstornet på berget. Här träffar du allt från höns till bergsgetter och grisar. 

Fotograf: Sebastian Streith

Cesarstugan, Bondens År
En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap men inte minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. På Cesarstugan kan du också äta lunch eller ta en fika. 

Fotograf: Cesarstugan

Forentorpa ängar
Forentorpa ängar är ett grönskande naturreservat utanför Gudhem. Här promenerar du eller har picknick i vackra lövhagar bland imponerande gamla ekar och vackra lindar, almar och lönnar. Här finns också en liten vandringsled som tar dig runt i reservatet.

Fotograf: Sebastian Streith

Gudhems Klosterruin
En medeltida klosterruin med vackert läge och utsikt mot Hornborgasjön och platåbergen. Mest känd i Gudhem var drottning Katarina. När hennes make kung Erik Eriksson dog 1250, donerade hon en stor förmögenhet till Gudhem och flyttade dit.

Fotograf: Ann-Sofie Hjerp

 Åsle Tå
Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café Åsle Tå serverar hembakat fikabröd och smörgåsar. 

Åsle Tå, backstugor i brunt med gräs på taket. Lummig och grön natur runt omkring.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Ekornavallen
Ekornavallen är ett imponerande fornlämningsområde. På platsen finns gravlämningar från förhistoriens tre huvudepoker, sten-, brons- och järnålder.

Fotograf: Falköpings kommun

Fler utflyktstips och mer information hittar ni under fliken Se och Göra på vår webbsida!

Kika gärna efter öppettider på besöksmålens egna webbsidor innan ni åker på utflykt, de kan variera beroende på veckodag och de tider som råder just nu.