({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Anki Rundquist

26
sep

Vandring på Ålleberg
Falköping

Häng med till unika och mytomspunna Ålleberg

En vandring tillsammans med Anki från FalbygdsTurism och Anna från platåbergens Geopark. Med fokus på geologi, bergets spännande sägner och historia tar vi oss från platån, ner till ännen och upp igen. 

Vandringen

Vi kommer att stanna till vid några intressanta platser på berget bl.a Hokällan, fyndplatsen för Ållebergskragen, se var det stora skredet ägde rum 1928 och självklart kommer vi att njuta av den fantastiska utsikten från predikstolen och de andra diabaspelarna. Efteråt avnjuter vi lokalproducerad mat i säsong. 

Anmälan

Datum 26 september kl 16-19 ca

Kostnad 450 kr/pers inklusive mat och guidning

Läs mer och boka: https://www.facebook.com/events/480878106508573/?ref=newsfeed

Platåbergens Geopark

Platåbergen har skapat förutsättningar för ett rikt kulturarv och värdefulla naturtyper. Bergen har länge varit betydelsefulla för människor som bott och verkat i området. Munkar och stenhuggare, sägner och folktro. Industrihistoria och en fascinerande natur - allt har skapat den identitet som förknippas med platåbergslandskapet.

Hösten 2021 görs en serie vandringar i platåbergslandskapet tillsammans med lokala guideföretag och Platåbergens Geopark. Alla vandringarna har gemensamt att vi ger oss ut i ca 3 timmar och vid varje tillfälle får vi en härlig matupplevelse med lokal anknytning. Under vandringarna får vi också spännande kunskap om det unika platåbergslandskapet!

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

FalbygdsTurism

FalbygdsTurism med den lokala guiden Anki Rundquist erbjuder guidningar och upplevelser i Falköping, Skaraborg och Västergötland.

Läs mer
Kontaktinformation

FalbygdsTurism

Falköping


Telefon: +46 708 334078


E-post: Skicka E-post