({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
25
maj

GULDSKATTER, SÄGNER & MAGISKA VATTEN!
Falköping

En smak- och upplevelsevandring på natursköna Ålleberg, Falköping
 
Häng med på en guidad vandring till det unika och mytomspunna Ålleberg. Berget bjuder på unik natur, historia och geologi. Turen kryddas dessutom med spännande sägner. Med som guide har du Anki från Falbygdsturism, certifierad via SveGuide, Västgötaguide samt Platåbergsguide.
 
 
Två tillfällen att välja på:
Söndag 28 april kl. 14.00
Lördag 25 maj kl. 09.30
 
 
Pris: 350 kr
(I priset ingår en fikapåse innehållande en rejäl fika med smörgås från lokalt bageri samt bulle och kaka OBS! Medtag egen dryck och sittunderlag)
 
 
VANDRINGSINFORMATION
Vi samlas uppe på Ålleberg vid Segelflygsmuseet. Sedan tar vi oss genom den fantastiska ädelllövsskogen, ner till Ållebergs änne där inte mindre än sju källor springer ut ur berget . Hokällans klara och välsmakande källvatten släcker vår törst.
Vi vandrar uppåt till lerskifferåsarna och fyndplatsen för Ållebergskragen - sveriges tredje största guldhalskrage. Här nedanför de gigantiska diabaspelarna är naturen trolsk och inbjuder till berättelser om ryttarna som sägs sova inne i berget och om trollmor Ålla.
Väl uppe på platån igen stannar vi till ovanpå diabaspelarna och njuter av odlingslandskapet som breder ut sig nedanför och den milsvida utsikten ner mot Åslesänkan. Där kommer du få en smak av platåbergslandskapet kopplat till traktens kulturhistoria.
Om vi har tur så är det bra flygväder och hängflygare såväl som segelflyg kanske sveper över våra huvuden. Vi avslutar vår fina vandring genom att avnjuta lokalproducerad fika - bakat från grunden på Café och restaurang Åsle Tå.
 
 
SVÅRIGHETSGRAD OCH ANNAN INFO
Start och mål vid segelflygsmuseet. Vi vandrar totalt cirka 4 km på stigar där det delvis är brant stigning. Vi kommer ta oss ner till platån via en trappa. Stigarna är av varierande kvalite - en del fina och tillgänglighetsanpassade och andra kan vara upptrampade av betesdjur.
Medtag ett sittunderlag som du kan använda vid fikastunden. Toaletter finns vid samlingsplatsen.
 
 
ANMÄLAN
Mail: falbygdsturism@gmail.com eller tel. Anki: 0708-334078
VId anmälan önskar vi få info om namn på dej/er som anmäls, telefonnr och ev. allergier samt vilket datum du vill anmäla dej/er till. Anmälan senast tre dagar före evenemanget. Max 20 personer .
 
 
Hoppas vi ses! / Anki
 
{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

FalbygdsTurism

FalbygdsTurism med den lokala guiden Anki Rundquist erbjuder guidningar och upplevelser både i naturen och på stadsvandringar i Falköping, Skaraborg och Västergötland.

Läs mer
Kontaktinformation

FalbygdsTurism

ÅLLEBERG 1, 521 97 Vartofta, Sweden

Falköping


Telefon: +46 708334078


E-post: Skicka E-post