({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Massor av familjeaktiviteter!

På Fallens Dagar finns det alltid något kul att hitta på. Ta med hela familjen till Hansenplatsen prova skateboard och taekwondo, utmana dig själv i wipeout och testa parkour, åk med minitåget till slussarna eller sjung med i musikalen Hairspray. Passa på och se ett fallpåsläpp och gå en guidad tur Olidan. Missa heller inte matmarknaden på Spikön eller fisketävlingen i Gamle Dal.

STREET SOCCER

IFK Trollhättan och Trollhättans Stad bjuder in till den populära turneringen, Street Soccer for Tolerance.

Streetfotbollen lockar över 100 spelande ungdomar varje år och bjuder på fart, tekniska finesser och publikfrieri. Turneringen håller till mitt på Drottningtorget med gruppspel lördag och slutspel samt finaler på söndag. Det finns två åldersklasser, 11-15 år och 16-20 år.

Turneringen handlar inte bara om att göra flest mål. Vid varje match ska lagen själva fördela 3 fair play-poäng till det lag som visar mest respekt mot motståndaren, bjuder på den roligaste showen och har bäst stämning i sitt lag. Här gäller det att visa respekt, lyssna och diskutera med varandra, därav namnet "for Tolerance"

Alla kan vara med och spela! Du behöver inte vara med i någon fotbollsförening, du kan sätta ihop ett lag med dina vänner, klasskamrater, grannar. Tänk på att det ska vara mixade lag, med minst en tjej eller kille i varje lag.

ANMÄLAN. För mer info om turneringen, regler och anmälan:
www.Ifktrollhattan.se/projekt/streetsoccer

Frågor? Patricia Daoud 0760-85 69 69 och Mery Jadan 0769-46 97 70
Arrangör: Ung Fritid, IFK Trollhättan

När? Lördag 21 juli kl. 10-17 & söndag 22 juli kl. 10-16
Var? Drottningtorget

STREETBASKET

Trollhättans Basketbollklubb arrangerar återigen sin häftiga basketturnering. Samla ihop gänget för två dagar med spännande matcher och härligt umgänge mitt i stan! 3-5 personer per lag. Anmälningsavgiften är 100 kr per lag och betalas på plats.

ANMÄLAN basketboll@telia.com

När? Lördag 21 juli kl. 10-17 & söndag 22 juli kl. 10-16
Var? Drottningtorget

TROLLBRYTET – TITTA PÅ ARMBRYTNING

Kom och kolla på när Trollhättans armsport håller tävlingen Trollbrytet. Det finns även armbrytarbord för dig som vill prova på.

När? Lördag 21 juli kl. 10.30-18.00
Var? Arena Älvhögsborg, Entréhallen

VATTEN I FALLEN

När du besöker Fallens Dagar är det givetvis ett måste att se när de mäktiga Trollhättefallen släpps på! Under festivalen dånar vattnet i fallen flera gånger om dagen. Fallpåsläpp i belysning är en populär avslutning på festivalen kl. 23 på söndagen*.

*Med tanke på det varma vädret och torkan som kommit med det har vi av räddningstjänsten blivit stark avrådda från att ha vårat avslutningsfyrverkeri på Fallens dagar. Vi följer givetvis deras rekommendationer och avstår detta i år. Det är tråkigt då det är ett av det mest uppskattade inslagen under Fallens dagar, men säkerhet går före nöje.
Det kommer som vanligt att släppas på vatten i fallen klockan 23.00 så gå gärna ner och njut av det. Det är nästan lika spektakulärt

När? 20-22 juli kl. 12,14,16,18,20 och 23.
Var? Hojumstunet/Oscarsbron
Läs mer om Vatten i Fallen här.

FISKETÄVLING FÖR BARN

Missa inte Trollhättans Stads, Sportfiskarna och Abu Garcias stora fisketävling för barn 6-16 år. Regnbågslaxar släpps ut i gamla slussledens hölja i Gamle Dal. Tävla om vem som blir årets Fallens Dagar-fiskare! I år får alla barn som deltar ett eget fiskespö att ta med hem.
Max 150 deltagare, först till kvarn. Obs. Ta med egen flytväst, alla barn som fiskar måste ha flytväst.

ANMÄLAN I Visit Trollhättan Vänersborgs tält på Hansenplatsen under lördagen samt vid tävlingen i mån av plats.

När? Söndag 22 juli kl. 14-16
Var? Gamle Dal
Kostnadsfritt

TESTA PARKOUR, WIPEOUT, AIRTRACK, DODGEBALL!

Kom och studsa och häng med Hop n Pop! På Hansenplatsen hittar ni den populära Wipeouten, är du den som klarar av att stå kvar sist? Du kan också testa parkour samt göra volter och liknande på en airtrack.

Förutom allt detta arrangeras dodgeball med vattenballonger. Passa på att utmana familj och vänner, för ni är väl inte rädda för att bli blöta?!

Tävlingar på plats med fina priser. Ta med dig kompisgänget eller familjen och tävla mot eller med varandra. Här är det ingen övre åldersgräns, alla är välkomna!

- Wipeout!
- Airtrack 8m till nedslagsmatta
- Parkourledare samt enklare parkourbana
- Dodgeball med vattenballonger!
- Tävlingar

När? Lördag 21 juli & söndag 22 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen

PROVA SKATEBOARD

Trollhättans Skateboardförening är på plats med ramp. Kom och prova-på. Brädor och skydd finns att låna.

När? Lördag 21 juli och söndag 22 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen.

NYFIKEN PÅ TAEKWONDO?

Kumgang Taekwondo erbjuder prova-på-träning, där stora och små får chansen att testa kampsporten som utvecklar smidighet, styrka, kondition och snabbhet. Passa på att sparka ihop med rutinerade taekwondoutövare!

När? Lördag 21 juli & söndag 22 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen

KLURA OCH TESTA I INNOVATUMS TÄLT

Kom och hälsa på oss i Innovatums tält! Vi har med oss roliga aktiviteter för små och stora. Du kan programmera en av våra robotkompisar med nya WeDo 2.0. Var med och gör gigantiska såpbubblor – har du jonglerad med såpbubblor tidigare? Hos oss kan du göra det! Dessutom kommer vi att ha massor med kreativt pyssel framme.

När? Fredag 20 juli – söndag 22 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen

HAIRSPRAY – MUSIKAL MED SHOWSKOLA PÅ MALGÖN

Musikalen Hairspray handlar om revansch, om att få sina drömmar förverkligade. Historien utspelar sig i det segregerade Baltimore 1962. Femtiotalet är som bortblåst och förändringens tid ligger i luften. Tracy har en stor passion i livet- att få dansa. Hennes dröm är att få vara med i TV-showen ”The Carla Collins Show” och övertygad om sin talang och bestämmer hon sig för att satsa.
Showskolans Ensemble bjuder på ett smakprov ur höstens musikal - en dans- och sångmusikal i en härlig 60-talsanda som garanterat ger många danssugna fötter, och lust att sjunga med i alla härliga låtar. Hairspray har glimten i ögat och bjuder på en stor portion humor!

När? Lördag 21 juli & Söndag 22 juli kl. 13 och 15
Var? Malgön (vid Klaffbron). Fri entré.

SOMRIGA SÅNGER MED N3S BARNKÖR

Barnkören ”Övningskör” sjunger somriga sånger under ledning av Anna Colliander.

När? Lördag 21 Juli kl 16.30
Var? Trollhättan Kyrka. Fri entré.

GUIDAD TUR I OLIDAN OCH SLUSSOMRÅDET

Olidans vattenkraftstation är Sveriges äldsta statliga kraftstation. En unik anläggning, byggd i röd granit. Stationen som är över 100 år levererar fortfarande elektricitet. Här har du möjlighet att se vattenkraftsproduktion på nära håll.
Guidning i Olidan 20-22 juli kl. 11.30, 13.30 och 15.30. Start vid Insikten. Kostnadsfritt.

Kanalmuseet arrangerar guidningar i Trollhättans unika slussområde. Följ med på en intressant och vacker tur runt slussarna från 1800, 1844 och 1916. Max 15 personer per tur. Större grupper måste förboka. Välkommen in i Kanalmuseet som är öppet 20 juli kl. 10-21 och 21 juli och 22 juli kl. 10-18.
Guidningar i slussområdet 20 juli kl. 11, 13, 17 och 19. Guidningar 21 juli och 22 juli kl. 11, 13 och 17. Start vid Kanalmuseet. Kostnadsfritt.

KRÅKESTANS MC-KORTEGE

Kråkestans årliga Mc-kortege till förmån för barnavdelningen på NÄL. Start vid Bike kl. 14, startavgift 50 kr/person. ”Mål” vid klubbstugan på Kanalön efter 5-6 mil via centrum och slutligen över Oscarsbron. Se Mc-kortegen lördag 21 juli kl. 15 på Oscarsbron.

TIPS! ÅK MED MINITÅGET

Ta dig runt smidigt i fallområdet. Åk med minitåget som går lördag 21 juli och söndag 22 juli kl. 11-18 mellan Hansenplatsen och parkeringen vid övre slussarna. Kostnadsfritt.