Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Massor av familjeaktiviteter!

På Fallens Dagar finns det alltid något kul att hitta på. Ta med hela familjen till Hansenplatsen prova skateboard och taekwondo, utmana dig själv i wipeout, åk med minitåget till slussarna eller klura med Innovatum. Passa på och se ett fallpåsläpp och missa heller inte fisketävlingen för alla barn i Gamle Dal…

STREET SOCCER FOR TOLERANCE
Kom och prova på street soccer! En snabb och intensiv typ av fotboll för alla åldrar oavsett vilken nivå man är på. 
Arrangör: Ung Fritid, IFK Trollhättan
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen 

VÄNERN-SPELET
Ta del av utställningen med information och Sveriges största sjö Vänern. Testa Vänermuseets roliga spel och lär dig massor om Vänern.
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

FOTBOLLSCOMPANIET
FotbollsCompaniet finns med på Fallens Dagar men några av dom fotbollsaktiviteterna som vi erbjuder hos oss. Du kan bland annat testa på Dartskytte, PrickSkytte eller ta en match i vår uppblåsbara fotbollsrink. Kom gärna förbi oss under helgen och testa på roliga fotbollsaktiviteter eller bara för att ta ett gott fotbollssnack
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

HOP N POP
Kom och studsa och häng med Hop N Pop. Här hittar ni den populära Wipeouten. Är du den som klarar av att stå kvar sist? Du kan även testa på parkour samt göra volter och liknande på en airtrack. Emellanåt kör vi igång dodgeball med vattenballonger. Passa på att utmana familj och vänner, för ni är väl inte rädda för att bli blöta?!
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

SKATEBOARD
Trollhättans skateboardförening är på plats. Kom och prova på att åka skateboard, eller visa upp din talang. Hjälm och bräda finns att låna på plats eller ta med din egen!
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

INNOVATUM SCIENCE CENTERS TÄLT
Kom och hälsa på oss i Innovatums tält! Vi har med oss roliga, kluriga aktiviteter för små och stora.
När? Fredag 19 juli – söndag 21 juli kl. 11-18
Var? Hansenplatsen

NÖRDIMPERIET
Föreningen Nördimperiet visar upp delar av sin verksamhet. Utställning, prova retro-tv-spel, se hur Nördimperiet arbetar med olika material. Cosplay, dvs att klä ut sig, är en stor del av Nördimperiet, så på plats kommer några av medlemmarna att visa upp sina dräkter.
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

KUMGANG TAEKWONDO
Kom och prova på den olympiska grenen Taekwondo. Taekwondo passar alla nivåer och det är aldrig försent att börja. Barn, ungdom, vuxen och familj - Alla är välkomna!
När? Lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18.
Var? Hansenplatsen

FISKETÄVLING FÖR BARN
Gratis fisketävling för alla barn mellan 6-16 år. Vi släpper i 300 kg Regnbågslax i Gamle Dal. Alla barn som deltar får gratis fiskeutrustning som de sedan får behålla. Nytt för i år är att vi bjuder alla deltagare på korv med bröd och festis. Scouterna finns på plats och säljer korv och fika.
Presenteras i samarbete med Ica Matmor och Fiskeshopen.
När? Söndag 21 juli kl. 14-16
Var? Gamle Dal

VATTEN I FALLEN
När du besöker Fallens Dagar är det givetvis ett måste att se när de mäktiga Trollhättefallen släpps på! Under festivalen dånar vattnet i fallen flera gånger om dagen. Fallpåsläpp i belysning ackompanjerat av fyrverkeri är en populär avslutning på festivalen kl. 23 på söndagen.
När? 19-21 juli kl. 12,14,16,18,20 och 23.
Var? Hojumstunet/Oscarsbron

KRÅKESTANS MC-KORTEGE
Kråkestans årliga Mc-kortege till förmån för barnavdelningen på NÄL. Start vid Bike kl. 14, startavgift 50 kr/person. ”Mål” vid klubbstugan på Kanalön efter 5-6 mil via centrum och slutligen över Oscarsbron. Se Mc-kortegen lördag 20 juli kl. 15 på Oscarsbron.

TIPS! ÅK MED MINITÅGET
Ta dig runt smidigt i fallområdet. Åk med minitåget som går lördag 20 juli och söndag 21 juli kl. 11-18 mellan Hansenplatsen, Insikten och parkeringen vid övre slussarna. Kostnadsfritt.

GUIDAD TUR I OLIDAN OCH SLUSSOMRÅDET
Olidans vattenkraftstation är Sveriges äldsta statliga kraftstation. En unik anläggning, byggd i röd granit. Stationen som är över 100 år levererar fortfarande elektricitet. Här har du möjlighet att se vattenkraftsproduktion på nära håll.
Guidning i Olidan 19-21 juli kl. 11.30, 13.30 och 15.30. Start vid Insikten. Kostnadsfritt.

Kanalmuseet arrangerar guidningar i Trollhättans unika slussområde. Följ med på en intressant och vacker tur runt slussarna från 1800, 1844 och 1916. Max 15 personer per tur. Större grupper måste förboka. Välkommen in i Kanalmuseet!
Guidningar i slussområdet 19 juli kl. 11, 13, 17 och 19. Guidningar 20 juli och 21 juli kl. 11, 13 och 17. Start vid Kanalmuseet. Kostnadsfritt.