Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Joachim Nywall

Kraftprovet - Utmanade lopp bland fall och slussar

Ett lopp bland fall och slussar i Trollhättan för både glada motionärer & elitlöpare.

Fredag 19 juli arrangeras den 34:e upplagan av Kraftprovet och alla som deltar kan se fram emot en unik löpupplevelse i sluss- och fallområdet. Utefter hela banan möts du av en härlig stämning med mycket musik. Tävlingen genomförs traditionsenligt i upptakten på Fallens Dagar och är starten på tre dagars feststämning i Trollhättan!

Som vanligt förväntas ett flertal internationella elitlöpare bland alla positiva och glada motionärer som kämpar sig runt den natursköna banan. Täta åskådarled finns på plats för att följa löparna när de passerar broar, slussar och kraftverk på sin väg mot målet där medaljen väntar.

Genom samarbetet med Lidingöloppet on Tour erbjuder Kraftprovet seedningsmöjlighet till Lidingöloppet.

Nyhet – Silvermedalj
Silvermedaljen är årets nyhet på Kraftprovet. Den riktar sig till de löpare som springer snabbare än genomsnittet (Elitmotionärer). Klarar man 50.00 minuter för herrarna och 55.00 minuter för damerna så får man förutom äran även en väldigt fin silvermedalj som skiljer sig ifrån den vanliga medaljen.

Företagskampen
Alla företag där minst 5 löpare fullföljer Kraftprovet deltar i lagtävlingen Företagskampen.

Genomsnittstiden på de fem bästa löparna räknas fram och det företag med lägst snitt-tid koras till segrare och erhåller ett imponerande pris vid prisutdelningen.

De företag som avser att delta i Företagskampen uppmanas att utse en löpare till lagledare som tillsammans med sina lagkamrater tar emot pris, ära och publikens jubel vid eventuell vinst.

Deltagarna i laget måste ha anknytning till företaget. Som anställd, familjemedlem till anställd eller annan närstående. Kraftprovet förbehåller sig rätten att utelämna toppade lag ur denna deltävling. Du kan endast representera en förening eller ett företag i Kraftprovet.

Frisk och Fri
Kraftprovet stödjer i år Frisk & Fris arbete mot ätstörningar. För varje anmälan i Slussprovet 6 km (Män och Kvinnor) går 50 kr direkt till Frisk & Fri. Om du själv vill skänka en slant så kan du göra det via samma insamling.

Dubbelprovet
Förra årets nyhet är "Dubbelprovet" där du springer både Slussprovet och Kraftprovet. Starten på Slussprovet (6km) är kl. 14.40 och Kraftprovet kl. 16.10, så det finns gott om tid för återhämtning. Tröja och priser skänks av våra samarbetspartners Colorama/Kese Måleri i Trollhättan. I och med att även Slussprovet ingår är du också med och bidrar till insamlingen ”Frisk och Fri”.

Ljusproffsens banrekord
Nytt banrekord i Kraftprovet Män (33:43 min) och Kraftprovet Kvinnor (39:16 min) belönas med prispengar. Sedan 2016 finns en prispott, som ökas på med 3000 kr per klass och år. Prispotten är 2019 uppe i 12 000 kr för Kraftprovet Män och 9000 kr för Kraftprovet Kvinnor (där rekordet slogs 2016).

När? Fredag 19 juli
Var? Start/mål vid Hansenplatsen.
Anmälan: www.kraftprovet.se