({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Vinterns bästa familjeupplevelser

Överraskningsresa för familjen, jullovsplanering eller härliga aktiviteter och utflykter som passar stor som liten. Här hittar du tipsen som garanterat kommer förgylla din vinter om barnen får bestämma.

Besök julstaden Göteborg

Med sina miljoner juleljus, mysiga marknader, Jul på Liseberg med vinteröppna karuseller, isbalett, kaninkramar och mycket mer är Göteborg en underbar julstad. Kom hit i december och njut av magisk körsång, julens alla smaker och en stämning som inte går att hitta någon annanstans. Julstaden Göteborg 2018 invigs 29 november och pågår till 6 januari.

Tips! Kolla in "Barnens Göteborg" för fler familjevänliga aktiviteter och sevärdheter.

Fotograf: Liseberg

Julevenemang med det lilla extra

Hitta mer om julen i Västsverige här.

Fotograf: Sebastian Streith

Bada i Sveriges bästa äventyrsbad

Det är inte för inte som Arenabadet i Skövde blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad – sex år i rad! Här plaskar hela familjen runt i vågpool, utebassäng och flera barnpooler. Årets stora nyhet är den digitala poolen där ni kan drömma er bort till ett korallrev i Söderhavet, simma bland hajar eller ducka för hungriga isbjörnar på Arktis.

Tips! Boka ett badpaket med boende på Scandic Billingen,  eller Quality Hotel Prisma. Vill du bo med närhet till Billingens fritidsområde med massor av roliga aktiviteter året runt – då ska du kolla in Billingehus familjepaket.

Fotograf: Jesper Anhede

Besök ett science center

 

Fotograf: Fotografi Oscar Ab

4 besöksvärda stopp i Bohuslän

Följ med på ett riktigt äventyr med Expedition Bohuslän. Här kan du möta vilda djur på Nordens ark, bli konstnär för en dag på Nordiska akvarellmuseet och upptäcka spännande historia på Bohuslän museum och upplev en nationalpark  under havsytan. Välkommen till ett äventyr för nyfikna!

Fotograf: Jonas Ingman

Bo i en älg bland älgar

Bo mitt bland djuren i en älg placerad ute i Wrågårdens älg- och dovhjortspark. En unik upplevelse för både små och stora. Stugan har många roliga och spännande detaljer som gör vistelsen till en upplevelse utöver det vanliga. Utanför älgstugan finns en mysig grillplats, med utsikt över älg- och dovhjortsparken. 

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Äventyr i skog och mark

Visste du att Dalslands Aktiviteter utanför utanför Dals Långed är en utav Europas största  anläggningar för upplevelser och äventyr i skog och mark? Med den dalsländska naturen som bas erbjuder Dalslands Aktiviteter mer än 50 olika aktiviteter där höghöjdsbana, ziplinor och ridning är några av dem. 

Bli glasblåsare för en dag

Glasets Hus i Limmared kan du gå på utställningar, besöka Glasmuseet och prova på att blåsa glas. Glasblåsning finns för åldrarna 5–9 år eller 10–15 år. Efter avslutad glasblåsning där en droppe eller glaskula skapas certifieras barnen med diplom och titeln ”Hyttsnok” eller ”Lilla Glasblåsaren”. Självklart kan även vuxna testa på att blåsa glas. 

Tips! Ladda ned appen ”Ebba och Ture” och upplev museet med ”Hyttsnokarna” Ebba och Ture på 10 och 12 år. Barnen som arbetade på glasbruket för hundra år sedan tar dig med ut på  äventyr i museet, lär dig mer om livet som glasblåsare  och ger dig uppgifter utmed vägen. 

Fotograf: Jonas Ingman

Upptäck Lekplatsstaden Trollhättan

Meka i verkstaden på Macken-lekplatsen, flytta in i en trädkoja och släpp lös fantasin på Skrotnisses-lekplats, bli astronaut för en dag på Rymdlekplatsen, ta en mysig picknick på Vattenkraftens lekplats eller servera fantasiglass på Glass-Oskars lekplats. I Trollhättan hittar du fem unika lekplatser med olika teman som alla är värda att upptäckas både en och flera gånger.

Tips! Gå på upptäcktsfärd bland lekplatserna och svara på spännande frågor med gratisappen Active Quiz i AppStore eller Google Play. 

Båtluffa i ett vintrigt Bohuslän

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården. Ta en dagstur eller kombinera din båttur med övernattning på något av Bohusläns mysiga hotell. 

Här hittar du några av vinterns turförslag:

  • Båtluff till Kosteröarna – I Strömstad finns västkustens saltaste vatten, som också inrymmer Kosterhavets nationalpark. Kosteröarna som bara ligger 45 minuters båttur västerut, bjuder på fina möjligheter till tex vandring.

  • Dagstur till Dyrön och fin vandring – Att Dyrön är en liten ö är också dess storhet, här finns allt inom gångavstånd. Här kan du vandra, ta en bit mat, fika eller spana efter mufflonfår.

  • Båtluff i Göteborgs södra skärgård – God mat, storslagna naturupplevelser och avkoppling. Här ges tips på vad du hittar i södra skärgården och guldkornen som du inte bör missa.

Tips! På ”Båtluffa i Bohuslän” hittar du fler turförslag och inspiration för höstens utflykter.

Fotograf: Katja Ragnstam

 

 

Andra har också läst: