Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • Fotograf: MONIKA MANOWSKA

Kvarnen i Hyssna
Hyssna

Mjölnarfamiljens hotell, kök och mötesplats

Här kan du bo i en gammal bysmedja och röra dig i mjölnarfamiljens ursprungliga byggnader. Njut av utsikten och känslan av att tiden har stannat upp i den lilla byn. Vandra och besök Hyssnas två naturreservat eller gå en guidad tur och lär dig mer om Kvarnen och sågmästarens historia. Här möter det exklusivt moderna det gamla och genuina.

Somna till Surtans porlande

De genomtänkta smidesdetaljerna och kransågade trävirket från början av 1800-talet ger huset en mycket speciell atmosfär. Ljudet från smedens slägga har längesedan tystnat och du somnar istället skönt till ljudet av ån Surtans porlande.

 • Interiör på Kvarnen i Hyssna.

  Fotograf: Monika Manowska - Kvarnen i Hyssna

 • Entré på Kvarnen i Hyssna.

  Fotograf: MONIKA MANOWSKA

 • Rum på Kvarnen i Hyssna.

  Fotograf: MONIKA MANOWSKA

 • Buffé på Kvarnen i Hyssna.

  Fotograf: MONIKA MANOWSKA

Vila, vandra, cykla eller paddla

Här kan du koppla av i den vedeldade bastun, bubbelpoolen eller badtunnan. Vill du utforska den omgivande naturen och kulturen kan du cykla, paddla kanot eller ge dig ut på en vandring. Precis intill husknuten ligger Hyssnaleden, en 40 kilometer lång vandringsled som går genom flera vackra naturreservat.

God mat från lokala producenter

När du börjar känna dig hungrig erbjuds du mat av hög kvalitet från säsongsbaserade råvaror. Anläggningen är Svanenmärkt och ingår i Smaka på Västsverige. Den sistnämnda samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror. Notera att restaurangen endast är öppen för boendegäster eller förbokningar.

Konferens intill ån Surtan

Kvarnen i Hyssna tillhandahåller flexibla konferenslokaler precis intill ån Surtan.  Även olika konferensaktiviteter finns att boka. 

Kontaktinformation

Kvarnen i Hyssna

Claes Johanssons väg 1

51168 Hyssna


Telefon: +46 32 03 80 23


E-post: boka@kvarnenihyssna.se

Hemsida: kvarnenihyssna.se