({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Annika Alexandersson

22
jul
-
05
aug

Skogsbad vid Kvarnfallet, norra Tiveden
Gårdsjö

Kvarnfallet erbjuder en lugn omgivning där du kan koppla av alla dina sinnen

De senaste 25 åren har forskningen bekräftat det som människor förmodligen alltid vetat- att naturen bidrar till minskad stress och får oss att må bra. 

På Skogsbadet genomför vi olika övningar för att öppna våra sinnen och finna lugnet. Detta gör vi på den vackra upplevelseplatsen Kvarnfallet som ligger utanför Gårdsjö och ingår i området som kallas Stora Tiveden. Det blir en liten sväng till en del av skogen som ligger lite avlägsen där vi genomför meditationsövningar. Tillbaka vid Kvarnfallet serveras kaffe över öppen eld och finns möjlighet att göra en poetry walk.

Vi, Annika Alexandersson och Henning Förster guidar på svenska och tyska.

När: måndagar 24/6, 8/7, 22/7, 5/8 klockan 16-19.
Plats: Kvarnfallet, Gårdsjö
Bokning: Tivedens guider.se

 

Några fakta

 • Längd: cirka 1 kilometer
 • Terräng: väg och skogsterräng
 • Kläder: Bekväm, väderanpassad klädsel rekommenderas
 • Bra att veta:
  - Guiderna talar svenska och tyska
  - Skogsbad och meditation görs i syfte att helt lugna ner och bedöms därför inte vara lämplig  för att ta med hund eller små barn
  - Ta med egen fika eller mat vid behov 
 

Skogsbad, en japansk naturterapi

Skogsbad är egentligen översätt från engelska ”forest bathing” som i sin tur är den ungefärliga översättningen av det japanska ordet ”Shinrin Yoku”. Det är en naturterapi från Japan. Den uppstod på 1980-talet som motvikt till stress och utbrändhet och har sedan dess spritt sig över världen. Ett skogsbad kan antingen vara en typ av mindfullnes eller helt enkelt ett sätt att återfå kontakten med naturen. Shinrin-yoku botar inga sjukdomar men vistelser i naturen kan ha en positiv inverkan på vämåendet. Vetenskapliga studier i Japan har visat att skogsbad minskar stressnivån.

Hitta till Kvarnfallet

Kvarnfallet vid Högsåsen naturreservat ligger cirka 10 kilometer nordost om Hova. Vid Hova svänger du av E20 och följer skyltningen till Gårdsjö. Forsätt vägen genom samhället Gårdsjö genom att följa skyltningen mot Högsåsen. Kvarnfallet är skyltat cirka 1,8 kilometer efter Gårdsjö, här svänger du in till vänster.

Det finns ingen kollektivtrafik från Gårdsjö till Kvarnfallet. Från tågstationen i Gårdsjö är det 2,6 kilometer och tar det cirka en halv timme att gå dit.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
 • {{day}}
 • {{day}}
 • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
 • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}