({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Tåg genom Kinnekulle

    Så reser du till och inom Västsverige

Hållbara resor i Västsverige

Tänk på att välja ett så hållbart resealternativ som möjligt. I Västsverige finns goda tågförbindelser och smidiga bussresor. Lokalt kan du även välja att åka spårvagn, båt eller hyra cykel och elbil.

Semestra med omtanke

I Västsverige jobbar vi aktivt för att skapa en hållbar besöksnäring, både för dig som gäst men också för företagen och de som bor i området året om. Det finns även mycket du som besökare kan tänka på för att semestern ska bli så hållbar som möjligt. Tack för att du bidrar till en hållbar turism!

5 tips på hur du gör semestern mer hållbar

Att turista hållbart handlar om mycket mer än källsortering och kollektivt resande. Här kommer 5 tips på enkla saker som du själv kan tänka på.

Semestra hållbart i Västra Skaraborg

Välj bort bilen ett par dagar och låt resan bli en del av upplevelsen. På den Skaraborgska landsbygden finns hundratals besöksmål, boenden, restauranger, caféer och sevärdheter som man vanligtvis inte kan ta sig till utan den egna bilen. Under sommaren erbjuds därför nu möjligheten att upptäcka området genom en kombination av mobilitetslösningar där du kommer med tåg eller buss till en centralort och tar dig vidare med elcykel, elbil eller sommarens stora nyhet, sista-milen-bilen!

 

Så jobbar företagen i Västsverige med hållbarhet

Turistrådet Västsverige arbetar aktivt för att besöksnäringsföretagen och kommunerna i regionen ska utvecklas och bli mer hållbara. Genom satsningen och plattformen Hållbarhetsklivet kan företag inspirera varandra till att arbeta mer hållbart.