({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Sommaraktiviteter utomhus

Fotograf: Most Photos

Tips på utomhusaktiviteter i sommar

  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

Har du semester och vill ha tips på bra utomhusaktiviteter? Här delar vi med oss av våra bästa tips med allt från morgondopp i Vättern, tennisspel eller minigolf i stadsparken till en ångbåtstur och cykelturer på landet.

Morgondopp

Vi brukar börja dagen med ett uppfriskande dopp i Vättern, eller en simtur i Guldkroksbadets bassäng. Här mitt i Hjo hamn, kan du motionssimma både morgon och eftermiddag. Det är dessutom både gratis och bjuder på vacker utsikt över Vättern. Bra kondition får vi på köpet.

Guldkroksbadets öppettider

Tennis

Det händer att vi spelar en runda tennis på sommaren. I stadsparken finns två utomhusbanor och du bokar enkelt din tid på nätet. Har du glömt racket hemma går det att hyra på Emils cykel och sport >> 

Hur du bokar tid

Minigolf

När vi har vänner på besök brukar vi alltid ta med dem på en runda minigolf. Banan ligger jättefint mitt i Hjo Stadspark, precis bredvid tennisbanorna. Vi kanske inte alltid vinner, men det det är garanterat alltid roligt. Dessutom är det nära till restauranger och glasscaféer.

Hjo Minigolfbana

Ångbåtstur

Vi gör minst en tur med ångaren Trafik varje sommar. Antingen åker vi med familjen till Visingsö eller så brukar vi följa med på jazztur. Jätteroligt. Då packar vi picknickkorgen och njuter av en helkväll ute på Vättern i sällskap av svajiga toner och glatt sällskap. Blir du nyfiken? Ring eller kom in till oss på turistinformationen så berättar vi mer om den vackra ångaren från 1892.

Kanot & Roddbåt

Förra året paddlade vi kanot för första gången i vårt liv. Det var en upplevelse! Vi hyrde kanoten av Kanotverkstan >> och fick den levererad till Tidan där vi paddlade i flera timmar. Det blev en fantastisk kväll! För dig som känner dig säkrare i roddbåt finns istället båtar att hyra i Mullsjön >>.

Cykling

Cykelleden runt hela Vättern är hela 411 kilometer. Den tar dig till smultronställen längs mindre trafikerade vägar i ett omväxlande och vackert landskap. Den är markerad med blå skyltar och kan kombineras med Västgötaleden och Sverigeleden. Men, om du precis som vi inte gärna cyklar så långt, då rekommenderar vi istället en tur söderut mot Almnäs >>. Det gör vi gärna en ledig dag och med oss har vi alltid badkläder för att kunna ta ett dopp på vägen. Så hela rundan runt Vättern får stå kvar på vår "bucket list" ett tag till!

Psst! Har du ingen cykel går det bra att hyra hos Whatsup Rental >>

För fler tips, besök oss på Hjo Turistinformation, eller ring oss på 0503-352 55!