({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Semestertips
  • Fotograf: Jesper Anhede

Våra semestertips i sommar

  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

Ta del av våra Hjoigaste semestertips inför besöket i Hjo sommar. Vi tipsar om badplatser, bisonsafari, friluftsaktiviteter, glass, sommarkurser och annat spännande.

 

Loppisrunda

Handla second hand, loppis, retro, antikt. Ja, kärt barn har många namn. Hållbarhet är nyckeln, där du återbrukar något som någon annan haft innan dig. Här i Hjo kan du välja mellan många butiker som väljer att sälja andrahandssaker och kläder.

Lär dig något nytt i sommar

Lär dig spela orgel, tennis, testa parkour, måla, dreja och mycket mer. Här har vi samlat sommarens prova-på-aktiviteter och kurser.

Bad i Hjo

Med sjön Vättern som granne är bad i Hjo är ett måste. Kika här för att hitta din badplats.

Skapa med lera

På Clay, som ligger i Hjo Stadspark, kan du skapa med lera. Drop-in-drejning erbjuds varje dag på eftermiddagen kl. 15-17.

Bisonsafari

Vi föreslår ett besök på Bisonfarmen där du får vara med om en annorlunda och spännande naturupplevelse. Under ett bisonsafari kommer du djuren riktigt nära inpå livet och får lära känna Bamse och hans kompisar - ett uppskattat äventyr för både stora och små.

Ångbåtstur

Många stiger årligen ombord på ångaren Trafik, den gamla trotjänaren från 1892. Kanske med planer på en utflykt till Visingsö eller en rundtur på Vättern. Oavsett bjuder resan på ett historiskt äventyr.

Lok-Hjo-Motivet

Följ med på en sightseeingtur genom Hjo. Guidetåget Lok-Hjo-Motivet tar dig med genom den gamla trästaden, genom stadsparken och den gamla kurortsmiljön och berättar om vad du kan se och uppleva och var du kan äta.

Glass i Hjo

Ingen sommar utan en glass eller två i Hjo. Det är sedan gammalt! Välj mellan glass i Hjo hamn på Moster Elins, närproducerad glass på Gula Paviljongen vid Hjoån, och Hjoglassen Österhagen som finns på Delicatezza Bianca.

Digitala rundturer

Upptäck Hjo med hjälpa av våra digitala rundturer. I appen TRETRÄSTÄDER finns flera digitala vandringar att välja på. Vad sägs om familjeturen med katten Cattus, en vandring längs Hjoåns dalgång eller i trästaden? Appen är gratis att ladda ner på GooglePlay butiken eller AppStore.

Cykeltur i Hjo

Upptäck Hjo på en av våra cykelrundor. Vad sägs om Badrundan, Skogsrundan eller Mullsjön runt? Tre mysiga dagsutflykter kring Hjo.

 

#ilovehjo 


Vill du dela dina  bästa Hjo-tips? Tagga dina inlägg i sociala medier med #ilovehjo >> för att synas i våra sociala kanaler.