({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Semesterboende

  • 22 apr, 2021
  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

Så trevligt att du har hittat hit! Letar du efter någonstans att sova under din semester? Under våren och sommaren 2021 fyller vi här på med tips på olika typer av övernattning. Kanske är du på jakt efter att kunna sova med din fyrbenta vän, vill ha en egen strand eller bo med skogen som enda granne?

 

TA DEL AV VÅRA TIPS HÄR!

Bokningssidor

Letar du efter övernattning lite var stans på nätet men hittar ingenting som passar? De mest populära bokningssajterna för Hjos hotell, vandrarhem, bed and breakfasts, lägenheter och stugor har vi listat nedan.

Hitta övernattning på www.visithjo.se

 

Sov i Hjo

 

 

Övernatta i ett vindskydd

Nu när det är varmt och skönt ute så kan man ju faktist övernatta ute på olika platser - jag menar HUR SKÖNT?! Vare sig upplevelsen blir katastrof eller helt underbar så har du alla fall skapat minnen för livet. Hur som lärde du dig i alla fall någonting.

Du behöver inte ha den nyaste sovsäcken, det bästa tältet - att sova ute på sommaren är ett miniäventyr och behöver inte vara krångligt. Vi har flera vindskydd i Hjo som passar perfekt att övernatta i.

ALLA VÅRA VINDSKYDD HÄR

Tänd en eld
Du kan ta med egen ved och njuta av knastret från elden, laga mat över den eller bara värma dig. Hur som är eld en mysfaktor som är helt underbar och värt att bära på, trots ett par extra kilon. Råd vid grillning hittar du här >>

Naturcampa
Visar vädret uppehåll? Om du nu skulle ha något gammalt tält liggandes, så är det ju toppen - då kan du tälta överallt där allemansrätten >> tillåter. 

 

 

Hyr ett hus

Sommarstugor i all ära - men vill du ha mer yta att röra dig på så är det dags att hyra ett hus!

Det finns många hus att hyra, men här rekommenderar vi de som har plats för lite fler personer. I dessa hus kan du få plats mellan 5 och 50 personer.

 

Bo avskilt på landet

Är det dags att ta sig bort från stadens brus och njuta av lugnet på landet? Många av oss har klivit in i ett rödmålat hus men alla har ju inte ett eget. Tur då för dig att veckans tips har flera faluröda alternativ och än fler med privat läge!

Inget slår ju InForest's >> avskildhet mitt i skogen för den perfekta avkopplingen. I och med att husen inte är kopplade på avlopp, vatten eller el så har kan du uppleva en unik övernattningsmöjliget. Med det sagt så är det moderna hus på hjul med alla bekvämligheter du behöver.

I Grevbäck >>, cirka 10 minuters biltur norr om Hjo, hyr David med familj ut två hus på tomten. Trots att husen ligger nära varandra, har du möjlighet att verkligen slappna av och koppla bort, då husen omges av en stor trädgård som skapar den där avskildheten vi önskar ibland. I Äskelid >>, söder om Hjo, hyr Ellen ut en stuga en bit från huvudbyggnaden där hon själv bor med sin familj. Stugan är omgiven av en häck vilket ger ett privat läge. Och i Fridene >>, väster om Hjo, hyr Irene ut sin stuga och även här bor du nära värden men med möjlighet till avskildhet. 

Givetvis finns det fler ställen med privat läge, kika in bokningssiterna ovan eller privatrum och stugor >> här på webben, där du hittar ett och annat hus - men de tar vi upp en annan gång.

 

Rum med frukost

Ibland är bekvämligheten det allra viktigaste. En bra start på dagen - med en god frukost -  kan vara avgörande för hur resterande dag blir. Så här har vi samlat våra boenden där det antingen ingår frukost eller där du enkelt kan välja till frukost. MUMS!

 

Ställplats med utsikt över Vättern

Trästaden Hjo ligger på västra sidan av Vättern. Här finns alltid närhet till vattnet. Näst på tur tänkte vi lyfta ställplatser med fantastisk utsikt över just Vättern. I Hjo har vi flera ställplatser och campingar, och här lyfter vi tre stycken med fantastisk utsikt.

Hökensås Golfklubb >> - En mil söder om Hjo ligger Hökensås GK med ställplats, restaurang och golfbana på samma ställe.

Bisonfarmen >> - En och en halv mil söder om Hjo. Ställplats och gårdsbutik hela året, sommartid även restaurang och bisonsafari.

Maplerock Ranch >> - Fyra kilometer från centrala Hjo. Sommartid även enklare servering.

ALLA STÄLLPLATSER

ALLA CAMPINGAR

 

Bo i en parkvilla

Vill du bo centralt och bekvämt? Hjo Stadspark ligger i centrala Hjo, några hundra meter från Stora torg och granne med Hjo Hamn. I parken har människor övernattat sedan kurorten anlades under slutet 1800-tal. Parken är än idag en levande park - det finns restauranger, tennis- och minigolfbana, du kan träna på utegymmet, ta en strapats eller springa längsmed Vätterns kant. Årligen sker flera kända arrangemang. Välkommen till Hjo Stadsparks idylliska övernattningsmöjligheter.

Mer om Hjo Stadspark

Villa Viktoria

Hotell Bellevue erbjuder rumsbokning i Villa Viktoria. Den charmiga sekelskiftes-villan Viktoria  är inredd i tidsenlig stil med enorm snickarglädje och detaljrikedom. Alla rummen har eget badrum med dusch och WC.

BOKA

Villa Viktoria

Villa Eira

Välkommen till STF Villa Eira Vandrarhem, ett trähus som är en del av Hjos badkurortshistoria från sekelskiftet. Övernatta i personligt inredda rum som speglar historiska profiler från staden, som Estrid Ericsson-rummet, en av grundarna till Svenskt tenn >>. Alla rummen har handfat men toaletter och duschar är gemensamma. Många rum har egen balkong med utsikt över sjön Vättern.

BOKA

Villa Eira

 

Sov i ett gårdshus

Många av husen som ligger i Hjo har bakgårdar med gårdshus. Alla ligger inom promenadavstånd till Vättern, hamnen, stadsparken och stora torget. Här nedan ser du tre stycken gårdshus där du kan övernatta under din vistelse hos oss här i Hjo.

Hjo stad är över 600 år gammal. Hjos nutida stadsplanemönster ser troligtvis till stora delar likadant ut som på tidigt 1300-tal. Du kan därför med fördel uppleva trästaden genom att vakna upp mitt i den medeltida stadskärnan. Flanera sedan längs de kringliggande gränderna och i kvarteren kring torget och insup trähusmiljöerna från 17-, 18- och 1900-talen. Mer om trästaden >>

 

Bo precis vid en sjö

Har du drömt om att kunna ha sjöutsikt och kunna doppa fötterna direkt på morgonen? I Hjo är vi lyckligt lottade med två sjöar - Vättern och Mullsjön. Vi har listat några boenden som har ett par steg till sjön. Fler alternativ finns på bokningssiter såsom AirBnb och booking.com.

Vättern >> bjuder på kalla dopp nästan året om, men i juli och augusti tinar även denna sjö och kan erbjuda dig ett härligt varmt bad. Under tidiga morgontimmar kan du också njuta av en fantastisk soluppgång varje dag.

Mullsjön >> är en långgrund sjö som redan tidigt på badsäsongen blir varm. Mullsjön ligger cirka 4 kilometer väster om Hjo och du kan både gå in till Hjo via Naturstigen i Hjoåns Dalgång >> eller cykla på cykelbanan.

 

Djurvänligt boende

Vill du kunna ta med din hund eller katt under din semester? Här har vi listat våra djurvänliga semesterboenden i Hjo. Här hittar du allt från vandrarhem, hotell och bed & breakfast till privata rum, lägenheter och stugor som låter dig ta med ditt husdjur på resan. 

 

Tips varje vecka!

Under vår och sommar uppdaterar vi med fler tips på olika semesterboenden i Hjo. Då kan du läsa mer om att övernatta i en av stadens alla gårdshus, lägenhet med egen sandstrand eller en en parkvilla mitt i Hjo Stadspark. Så, stay tuned för mer helt enkelt! Du hittar även allt vårt boende på www.visithjo.se här.

Allt boende