({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

26
jul
-
30
sep

Den handgjorda revolutionen
Hjo

Den handgjorda revolutionen - en utställning om att förändra världen.

 

Den handgjorda revolutionen

Den handgjorda revolutionen är en utställning om att förändra världen med händerna. Den tar sin utgångspunkt i begreppet gerillaslöjd och handlar om att ta plats i det offentliga rummet med hjälp av sitt hantverk, att manifestera sin åsikt genom stygn, maskor och garn.

Utställningen visar en rad svenska och internationella utövare vars textila verk blivit en del av en ny samhällsdiskussion. Möt garntaggare, radikalbrodöser och craftivister som använder sin slöjd för att göra skillnad, påverka sätt att tänka, förändra världsekonomier och till och med skapa revolution. 

Utställningen är baserad på boken Gerillaslöjd, garngraffiti, DIY och den handgjorda revolutionen, skriven av Frida Arnqvist Engström, och begreppet gerillaslöjd som hon myntat med följande definition: En kreativ mix av hantverk som placeras i det offentliga rummet på ett icke-förstörande vis. Gerillaslöjden är kreativ i material och teknikanvändning, den innehåller något slags budskap och kommenterar samtida politiska eller samhälleliga händelser.

 

Utställningen visar hur detta nya görande har blivit en del av ett hantverksaktivistiskt och konstnärligt community som finns över hela världen. Den visas i Kulturkvarteret Pedagogien under perioden 18 juni - 30 september.

 

Hjo <3 Gerillaslöjd

Under sommaren lyfter vi slöjd och slöjdaktivism i Hjo. Vi genomför Hjo ❤ Gerillaslöjd och spännande saker kommer händer på flera olika platser - både inomhus och utomhus. Utställningen Den handgjorda revolutionen är en del av allt detta. Här kan du se vad som händer mer.

 

Yarn the movie

Una Lorenzens film "Yarn: the Movie", från 2016, visas på PARK lördagen 14 september kl. 19.00

Frida Arnqvist Engström

Frida Arnqvist Engström, journalist och bloggare har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.

Maria Yvell

Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdar under sitt alias Virka Dygnet Runt, samt konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen. Hon är också poet, vilket gör att texten och textilen ofta möts.

 

Kulturgården

Hjo Folkhögskolas konstlinje tar Kulturkvarterets utomhusgård i besittning. Följ oss här om du vill vet vad som händer.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se