({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Vee Speers

23
mar
-
31
mar

Utställning - GROWING UP
Hjo

Utomhusutställning i Hjo Stadspark

Kulturen fortsätter att blomstra i Hjo och en stor installation - Growing Up - av Vee Speers visas utomhus i Hjo Stadspark under vinterhalvåret.

 

Under december till mars, med start under Hjo Julmarknad, visas 24 fotografier av den internationellt erkända fotografen Vee Speers i Hjo Stadspark. Utställningen handlar om att växa upp, och att förflyttas från att vara barn till att bli vuxen. 

 

Snabbfakta

När: LÖRDAG 26 NOV
Vad: Fotografier av Vee Speers
Tid: hela dagen, invigning sker på Biergarten kl. 14.00
Var: Hjo Stadspark vid sidan av Experimenthuset
Entré: GRATIS 
Utomhus: JA

 

Om Vee Speers

I över två decennier har den australiensiska Parisbaserade konstnären Vee Speers verkat i konstvärlden och blivit en etablerad aktör med sina oförglömliga porträtt.

Vee Speers slog igenom 2010 då hon som första fotograf ställde ut på Fotografiska i Stockholm vid dess öppnande. Därefter har hennes karriär gått rakt upp och hon finns idag representerad på stora museer och hos samlare över hela världen. Hennes bild ”Flickan med bubblan” ur hennes projekt ”Födelsedagskalaset” är kanske den mest kända.

Hennes tidlösa bilder är på en och samma gång störande, vackra och noggrant koreograferade porträtt. De är målande och eteriska, med en visuell och metaforisk tvetydighet som utmanar etablerade berättelser. Samtidigt lämnas ett utrymme för betraktaren att komma in i hennes värld.

Speers porträtt kombinerar element som väcker känslor som kan överraska tittaren och berätta en historia som är någonstans mellan fantasi och verklighet - det uppenbara och det oväntade.

Lokalt samarbete

Growing Up som visas i Hjo är en samproduktion mellan UpOnWalls, Hjo kommun och Wennergrens. Utställningen kommer att stå på plats från den 26/11 2022 till den sista mars 2023. Det är fritt inträde till utställningen och den är öppen dygnet runt. Invigning sker på restaurang Biergarten alldeles intill platsen för utställningen i Hjo Stadspark.


”Kulturen är viktig för närheten mellan människor och för ett levande Hjo året om. Det här samarbetet är ett bra exempel på hur vi tillsammans skapar framtidens Hjo” - säger Eva Ulfenborg – Kommunchef

”Projektet är ett exempel på givande samarbete mellan olika aktörer. Vi har som mål att göra Hjo till en attraktiv plats att leva och bo på och ser detta som ett steg på vägen dit. På senare tid känns det som att vi börjar hitta formen för att jobba gränsöverskridande mellan kommun och näringsliv. Det gillar vi!” - Erik Eriksson, VD Wennergrens.

 

Om initiativtagaren

Projektet är ett initiativ av UpOnWalls som har sin hemvist i Hjo och jobbar över hela Norden med konst & utställningar med några av världens främsta fotografer. I 6 år har UpOnWalls jobbat sig upp som en stark aktör av inte minst fotoutställningar i det offentliga rummet och är nu verksam över hela Norden.

Hjo är en enda stor arena för kulturella gärningar. Vi har så många fina platser vi kan aktivera - inte minst med bildkonst och kultur. Helst utomhus så alla har en chans att se och uppleva och speciellt för alla oss som bor i staden. Det skapar mer trivsel och sammanhållning. - Per Olsson, Grundare UpOnWalls 

 Läs mer på uponwalls.com/growingup

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se