({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Karin Engvall

14
jun
-
19
jun

Utställning - Hjo have a dream
Hjo

Utställning om drömmar, skapad av barn och unga i Hjo kommuns förskolor och skolor.

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien; här visas utställningen "Hjo Have A Dream" under tre veckor. Skolorna i Hjo har arbetat med utställningen som en del av av Hjo Kommuns nya visionsarbete. Barn och ungdomar har på ett kreativt sätt arbetat med mod och medmänsklighet för att knyta an till Agenda 2030. 

 

Om utställningen

Under 2020 startade en översyn av Hjo kommuns vision med anknytning till målen i Agenda 2030. När skolan startade upp i augusti fick alla elever ta del av utställningen "We have a dream".  Syftet med den är att skapa intresse för frågor som mod och medmänsklighet i arbetet med att skapa en hållbar värld.

Efter det startade skolorna projektet Hjo have a dream, där barnen och ungdomarna på olika sätt har fått möjlighet att uttrycka hur de som individer eller grupper drömmer om att kunna påverka sitt eget och andras liv och sin omvärld utifrån vår demokratiska värdegrund. Arbetet har utgått från läroplanens mål för normer och värden. Målet har varit att ge våra elever möjlighet att stärka sin tro på sig själva, respekt för varandra och andra människors villkor.

Arbetet har mynnat ut i en utställning där eleverna uttrycker sina drömmar på många olika sätt, bilder, skulpturer, texter med mera.

Om Agenda 2030

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se