({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
05
aug
-
30
sep

Kvinnonätverket Hemma
Hjo

Kvinnonätverket hemma sprider varm textil kärlek till alla med sin husmorsgraffiti.

Kvinnonätverket Hemma

Kvinnonätverket Hemma bor och verkar i Norrköping. I samband med Hjo <3 Gerillaslöjd gästar de Hjo med en textil konstinstallation på Kulturkvarterets fasad.

Deras uttryck består av sammansatta textilier – virkade, knypplade, broderade, stickade –  gjorda av kvinnor i olika sammanhang, funna på loppisar och i second handaffärer. Textilen blir kvinnornas gemensamma språk då de är samlade från olika håll med olika ursprung: nyanlända, som väntar på uppehållstillstånd, som bott här en tid eller som är födda här.

Husmorsgraffiti är det vi gör. Mjuk gatukonst som är icke-förstörande. Lätt att sätta upp och lätt att ta ned. Vi lär oss staden och visar att här har kvinnor varit, spridit hemtrevnad och gjort sig mer hemmastadda. Gruppen leds av konstnären Anneli Lindberg och tillsammans har de verkat i Norrköping sedan 2016.

 

Hjo <3 Gerillaslöjd

Under sommaren lyfter vi slöjd och slöjdaktivism i Hjo. Vi genomför ”Hjo ❤ Gerillaslöjd” och spännande saker kommer att hända på flera olika platser - både inomhus och utomhus. Den textila installationen på Kulturkvarterets fasad är en del av allt detta. Här kan du se vad som händer mer.

Yarn the movie

Una Lorenzens film "Yarn: the Movie", från 2016, visas på PARK lördagen 14 september kl. 19.00

Frida Arnqvist Engström

Frida Arnqvist Engström, journalist och bloggare har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.

Maria Yvell

Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdar under sitt alias Virka Dygnet Runt, samt konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen. Hon är också poet, vilket gör att texten och textilen ofta möts.

 

Kulturgården

Hjo Folkhögskolas konstlinje tar Kulturkvarterets utomhusgård i besittning. Följ oss här om du vill vet vad som händer.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se