({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
19
okt
-
26
okt

Move Hjo!
Hjo

Välkommen på gratis träning tillsammans med olika aktörer i Hjo!

Move Hjo! är gratis träning för och med Hjo, varje tisdag kl. 18:00 i Hjo Stadspark. Ledare för passen är olika aktörer inom träning och hälsa i Hjo och alla är välkomna att delta. Välkommen varje tisdag!

 

Snabbfakta

Vad: Träningspass utomhus

Var: Hjo Stadspark, scenen

När: Tisdagar i juni och juli

Tid: Start kl. 18:00, cirka en timme

Ingen anmälan

Kostnadsfritt

Arrangör: Hjo Kommun i samarbete med träningsaktörer i Hjo

 

 

Program

10 augusti - Styrka och kondition med STC Hjo

17 augusti - Styrketräning för mage och rygg med Puls 

24 augusti - Qi gong med Olle Widén

31 augusti - Tabata med Norra Fågelås IF:s 06/07-flicklag

7 september - Gympa med Carina Jonsson från Blikstorps AIK. Ta gärna med matta/handduk att ha som underlag vid styrkeövningar!

14 september - Prova på SUP (Stand up paddle board) med Whatsup rental, startar vid badhytterna! Om vi blir många eller om vädret inte tillåter, erbjuds ett träningspass på stranden.

21 september - "Hopplös" gympa med Katarina Ansheden. Fokus på rörlighet, styrka och koordination. Ta med eget liggunderlag!

28 september - Fotboll med Anders Johansson från RF-SISU Västra Götaland. Passet anpassas efter de deltagare som dyker upp, alltså kan man vara både nybörjare eller ha mer bollvana och delta. Kom träningsklädd, inga fotbollsskor eller boll behövs.

5 oktober - Promenad längs norra Hälsoslingan (3 km) med inslag av styrketräningsövningar och frågor (X-rundan). Hjälp finns att få för att komma igång med X-rundanappen om man behöver. Samling vid utomhusscenen i Stadsparken och passet leds av kommunens folkhälsostrateg Christina von Tell. Ta med din telefon om du vill kunna svara på frågorna. 

12 oktober - Styrketräning vid utegymmet i Stadsparken. Tips och trix på vad man kan göra vid de olika stationerna. Samling vid utomhusscenen i Stadsparken och passet leds av kommunens fritidssamordnare Hanna Nordlöf.

19 oktober - Gympa med Carina Jonsson från Blikstorps AIK. Ta gärna med matta/handduk att ha som underlag vid styrkeövningar!

26 oktober - Löpning med Anna Young från Hjo Runners.

Move Hjo! har uppehåll från november till mars. Nytt program för våren och sommaren presenteras här längre fram.

Om Move Hjo!

Förhoppningen med Move Hjo! är att sprida rörelseglädje och underlätta för fler som vill hitta ett sätt att röra på sig och samtidigt träffa andra, på ett smittsäkert sätt såklart.

Konceptet är ett samarbete mellan Hjo kommun och olika föreningar och andra aktörer inom träning och hälsa i Hjo. Ledare för passen är olika varje gång och därmed är innehållet väldigt varierat.  

Det är gratis att vara med och ingen föranmälan krävs, kom bara ihåg att hålla avstånd och att stanna hemma om du är sjuk. 

 

Scenen i Hjo Stadspark

Passen hålls vid utomhusscenen i Stadsparken. De flesta passen håller till där hela tiden och ibland används musik och mikrofron av den som leder passet. Men det kan även bli aktuellt med pass som startar vid scenen och som sedan rör sig på andra områden, om det till exempel står löpning på programmet.

 

Vill du vara ledare för ett pass?

Alla som vill kan leda Move Hjo! Hjo kommun står för scen, högtalare, mikrofon och de tillstånd som behövs. Ingen ersättning betalas ut till passledare. Tveka inte att kontakta Hjo kommuns fritidssamordnare Hanna Nordlöf eller folkhälsostrateg Christina von Tell och berätta vad du vill leda för pass!

Frågor

Hanna Nordlöf  telefon 0503-35457

Christina von Tell telefon 0503-35459

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Hjo kommun

Bangatan 1 B

544 30 Hjo


Telefon: +46 50335457


E-post: hanna.nordlof@hjo.se