Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

14
sep

När själen darrar
Hjo

En film om att följa sin dröm mot alla odds

Många hjobor känner säkert igen Adel Darwish som kom till Hjo som flykting 2015.
I dokumentärfilmen "När själen darrar" får vi följa Adel vid tiden kring hans dramatiker- och scendebut på Backa teater i Göteborg. Idag går Adel sista terminen på Scenskolan i Göteborg. Han har även hunnit med att spela huvudrollen i den prisbelönta långfilmen Ghabe (som har Sverigepremiär i sommar) och spelar för närvarande en roll i "Vi som fick leva om våra liv" på Dramaten i Stockholm.

PRAKTISK INFORMATION

 • När och var: Måndag 14 september på Park, Kulturkvarteret
 • Tid: Kl. 19:00. Mingel och enkelt tilltugg från 18.30.
 • Vad: Filmvisning: "När själen darrar". Adel Darwish och Sara Sommerfeld närvarar och berättar om arbetet med filmen.
 • Biljetter:
  Information kommer
 • Kostnad:
  Ingen kostnad
 • Arrangörer:
  Kulturens, NAD i Väst, Kulturkvarteret Pedagogien

 

OM FILMEN

Adel Darwish är utbildad ingenjör men väljer att följa sin skådespelardröm. Efter endast ett år som nyanländ från Syrien antas Adel vid Teaterhögskolan i Göteborg, som en av elva studenter bland tusentals sökande skandinaver.
Filmen följer Adels dramatiker- och scendebut på Göteborg stadsteaters välrenommerade ungdomsscen Backa teater, där han regisseras av den prisade regissören Mattias Andersson (Dramatens nya teaterchef).
Den konstnärliga processen mellan regissören och Dramatens nya teaterchef Mattias Andersson och Adel står i centrum av berättelsen. Hur ser Adels möte med det etablerade svenska kulturlivet ut?
Samtidigt som Adels konstnärsdröm går i uppfyllelse brottas Adel med känslan av att pekas ut som flykting och rädslan över att inte få stanna permanent i Sverige.

Adel Darwish, Josefin Neldén och Mattias Andersson

 

OM REGISSÖREN SARA SOMMERFELD

Verksam som skådespelare inom film, TV, teater och radioteater sedan 1989 och utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 1997-2001. Guldbaggenominerad och tilldelad pris som Bästa kvinnliga skådespelare vid Nordiska Filmfestivalen i Haugesund. Medverkat i ett 30-tal film- och TV produktioner, samt spelat ett 20-tal huvudroller på landets teatrar som Stockholms Stadsteater, Teater Giljotin och Malmö Dramatiska teater.
Debuterade som filmregissör 2015 med dokumentären Min farmor och förintelsen, för vilken Sara fick stipendium från Bindefelds Stiftelse Till minne av Förintelsen. Filmen sågs av 422 000 tittare under premiärkvällen på TV4, var ett av TV4s bidrag till TV-priset Kristallen och distribueras i skolor där Sara också föreläser i samband med visning.
Sara är vidareutbildad inom filmregi, Kompletterande kurs i filmregi vid Stockholms Dramatiska Högskola/Filmbasen (2017), samt i manusförfattande vid Manuspiloterna (2016), Alma Manusutbildning (2017-2018) och Stockholms Dramatiska Högskola.

 

     
Sara Sommerfeld

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
 • {{day}}
 • {{day}}
 • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
 • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se