({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hjo /
  • Evenemang /
  • Utställning - Objecthood och Britta Teleman
04
mar
-
07
apr

Objecthood och Britta Teleman - utställning
Hjo

Spännande utställning med design som ifrågasätter, förhöjer och förenklar vår vardag

Om utställningen

 

En spännande utställning som består av två parallella utställningar. En del med föremål från Objecthood vars syfte är att lösa vardagsproblem och att förhöja vår vardag. I Britta Telemans del får föremålen en mer provocerande funktion och lyfter det normkritiska perspektivet inom designområdet. 

 

SNABBFAKTA

VAD: Utställning Objecthood och Britta Teleman

VAR: Kulturkvarteret, Pedagogien Hjo

NÄR: 11 februari – 7 april

VERNISSAGE: lördag den 10 februari kl. 13.00

PRIS: Fri entré till Kulturkvarterets alla utställningar.

 

 

Objecthood

 

Designtrion Objecthood har vunnit utmärkelser inom både design och arkitektur. I utställningen visas både tidiga projekt och nya produkter, med den gemensamma nämnaren att förhöja och förenkla vardagen. Med inspiration av natur och arkitektur är gruppens mål att skapa design med lång livslängd och hushålla med naturens resurser genom att exempelvis reducera antalet material i produkterna.  

 

 

Britta Teleman

 

I en parallell utställning visar Britta Teleman (medlem i Objecthood) modeller från sin forskning om barns delaktighet i vård vid Högskolan i Halmstad. Projektet kombinerar normkritik och design i form av provokativa objekt. Som ett tillgängligt alternativ till den textbaserade forskning som finns, fungerar objekten som diskussionsunderlag kring vuxencentrerade och medicinska normer, hierarkier mellan patient och personal, och verktyg för barns delaktighet. 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se