({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
05
aug
-
30
sep

Recycle Design - Återbruk
Hjo

Eskilstuna Folkhögskola visar återbrukshantverk och design i Hjo

Om utställningen

Utställningen består av tre installationer på temat Gemenskap:

Balance in wonderland!


”Vi ville skapa något knasigt, drömlikt och glatt. Mycket av inspirationen tog vi ifrån Alice i underlandet och försökte hålla allt så lekfullt som möjligt. Resultatet vart ett konstverk som inte bara är fint att titta på utan även interaktivt och roligt. Ett sätt att ha kul tillsammans nu när vi inte kan vara fysiskt nära! För att kunna interagera med detta konstverk måste man vara två, ensam får man inte gungan att fungera. Man är beroende av varandra så som människor är i de flesta sammanhang.”

/Tabata Gonzales, Malin Lindgren, Zeinab Serage, Susanne Sandgren och Eva Wilhelmsson

Glastorn


• stora skopor gemenskap
• 2–3 fikapauser om dagen
• några delar fantasi
• några delar idélösning

Utifrån detta recept har vi skapat ett glastorn, där alla delar är återvunna gamla byråer och skåp. Med lite fantasi kan man i stort sett trolla fram nästan vad som helst. En gemensam plats att inspireras och samtidigt kunna ta sig en vilostund på våra sittplatser.

/Julia Lundin, Ellinor Wallin, Caroline Sköld, Åke Ringdahl, Silja Eldsfors

Kuren


Vårt projekt handlar om inkludering och är menat att vara ett konstverk som växer fram tillsammans med besökarna och är i konstant förändring. Vi ville skapa något där alla var välkomna, som ett svar på de anti-hemlösa designer som på senare tid blivit ganska stor. Vi ville att det skulle vara ett skydd för väder och vind till den som behöver, ett ställe att uttrycka sig på för den som vill och vara en plats där kön, ras, sexualitet, funktionsvariation, ålder och alla andra variabler inte spelar roll. Ett konstverk som vi och besökarna skapar gemensamt helt enkelt.

/Ebba Lagerqvist Melander, Ulla Harju, Henny Jonasson, Janaki Haag och Johannes Ehres

 

Om Recyle Design –  Eskilstuna folkhögskola

Recycle Design – återbruk är en kurs på Eskilstuna folkhögskola där vi tillsammans i teori och praktik utforskar kreativa sätt att ta oss an de lokala och globala utmaningarna för 2000-talet. Vi arbetar med återbrukshantverk och design samtidigt som vi lär oss mer kring materialflöden och produktionsförhållanden.

 

Hjo <3 Gerillaslöjd

Under sommaren lyfter vi slöjd och slöjdaktivism i Hjo. Vi genomför ”Hjo ❤ Gerillaslöjd” och spännande saker kommer att hända på flera olika platser - både inomhus och utomhus. Den virkade installationen på Kulturkvarterets fasad är en del av allt detta. Här kan du se vad som händer mer.

Yarn the movie

Una Lorenzens film "Yarn: the Movie", från 2016, visas på PARK lördagen 14 september kl. 19.00

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se