({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

25
sep

Hjo Skördefest
Hjo

En dag som hyllar höstens skörd

 

 

Välkommen till årets Skördefest. Ta del av odlingstips, matkultur, säsongsbetonat och närproducerat. Vi bjuder på torghandel, föreläsningar, matupplevelser, tävlingar, växtmarknad och inspiration.

Vi stänger av Stora torget samt gångstråket ner till Samskoleparken för biltrafik. Torghandeln kompletteras med föreläsningar, lek och festligheter i och utanför Kulturkvarteret. I år satsar vi extra på att få besökare att stanna hela dagen och vi jobbar på att få till ett program även under kvällen med musik, mat och diverse trevligheter.

Programmet planeras löpande så håll utkik här eller följ oss på Facebook.

 

Länge leve bina, humlorna och alla pollinerare !

På årets Skördefest slår vi ett extra slag för våra pollinerare. Livsviktiga för många ekosystem och vår biomångfald. Håll utkik efter workshops, föreläsningar m.m på detta tema.

 

 

DAGENS PROGRAM (med reservation för eventuella ändringar beroende på väder och pandemirestriktioner).

 

STORA TORGET

TORGHANDEL            10.00-15.00
MATSERVERING         12.00-21.00
KVÄLLSAKTIVITETER  18.00-21.00

TORGHANDELN - VILL DU VARA MED?

Vi erbjuder dig en marknadsplats vid torget, marknadsstånd (2 meter) och el 220 V (16 A finns) till en kostnad av 200 SEK. För anmälan och frågor, välkommen att kontakta Jacob Widén som ansvarar för Hjo Skördefests Torghandel. Tel 0503-35259 eller torghandel@hjo.

 

SAMSKOLEPARKEN

Samskoleparken förvandlas till en härlig höstträdgård med pumpor och halmbalar. Ta del av äppelutställning, visning av äppelmustning, pumpa- och blomsterförsäljning, frö- och växtbytarbord m.m.

 

ÄPPELUTSTÄLLNING MED MATS ROSENGREN   

När? - 25 september kl. 10.00-15.00
Var? - Samskoleparken

 

FRÖ- OCH VÄXTBYTARBORD

När? - 25 september kl. 10.00-15.00
Var? - Samskoleparken
 

DEMONSTRATION AV ÄPPELMUSTNING FÖR HEMMABRUK

När? - 25 september kl. 10.00-15.00
Var? - Samskoleparken
 

1 KVM LIN - HEMSLÖJDSKONSULENTEN ÄR PÅ PLATS OCH VISAR LINBEREDNING

När? - 25 september kl. 10.00-15.00
Var? - Samskoleparken
 

HJOBORNAS RABATT

Har du någon favoritväxt? Kanske en planta som gått i arv eller har en trevlig och intressant historia? Vill du dela med dig? I så fall – var med och skapa Hjobornas rabatt.

När? - Inlämning under Hjo Skördefest lörd. 25 september kl. 10.00 -13.00.
Var? - Rabatten framför Kulturkvarteret.
Hur? - Parkförvaltningen finns på plats och tar emot växter och eventuella historier kopplade till dessa. Plantering och vård av rabatten sker sedan kontinuerligt av Parkförvaltningen. Observera att endast perenna plantor och icke-invasiva arter får plats i rabatten. Kontaktperson: Renita Påsse - renita.påsse@hjo.se
 

ÖVRIGT:

KÄGELBANA FÖR BARNEN      
LUFFARPUMPASCHACK     

 

PARK

FÖRELÄSNING: Våra pollinerare – hur några så små kan göra något så stort

Sofia Berg, biolog och verksam naturvårdskonsult och forskare, håller ett föredrag om våra pollinerare, vilka de är och vad de gör för nytta för naturen och för oss människor.Många pollinerande arter har minskat de senaste decennierna och åtgärder behöver vidtas för att säkerställa deras viktiga ekologiska och ekonomiska roll i framtiden. Sofia berättar även mer om vad  du och jag kan göra för att hjälpa pollinerarna i vår närmiljö.

När? - 25 september kl. 11.00
Var? - PARK
Hur? - Fri entré
 

STUDIEFRÄMJANDET VUXENSKOLAN

Studiefrämjandet vuxenskolan är på plats i PARKs foajé och informerar om höstens cirklar och aktiviteter, försäljning av böcker m.m. Ett flertal cirkelledare är på plats och berättar om och visar upp sin verksamhet. Bland annat prova-på Yoga med Anna Grände och prata böcker med Gunilla Widén som håller i en litteraturgrupp.

 

LILLA PARK

SVAMPUTSTÄLLNING

Lillemor Lomyr, svampkonsulent, ger dig råd om svamp och svampplockning. Lillemor tipsar om vanliga och ovanliga matsvampar, förväxlingssvampar och hur du lär dig känna igen de allra farligaste svamparna.

När? -  25 september kl. 10.00 -15.00
Var? -  Lilla PARK

 

KULTURKVARTERET

WORKSHOP FÖR BARN - TIPS OM HUR DU BYGGER EGET INSEKTSHOTELL

KOMMUNEN INFORMERAR OM ARBETET MED ÄNGSMARKER I HJO

KOMMUNEN INFORMERAR OM ARBETET MED HJO 2030

 

 

Hjo kommun står som huvudarrangör för dagen tillsammans med Hjo handel. Medverkande aktörer är: Naturnära hästkraft, LRF, Studieförbundet Vuxenskolan, REKO-ring, Hjo Trädgårdsförening, .

 

Kontaktperson: Maria Setzer, 0503-35453 (maria.setzer@hjo.se).

 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se