({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
19
maj
-
07
jun

Ung Konst
Hjo

Unga elever får jobba med en konstutställning från början till slut.

Om utställningen

Ung konst är en elevutställning som härrör ur ett samarbete mellan Guldkroksskolan och Kulturkvarteret Pedagogien. Elever i årskurs 7–9 har fått möjlighet att vara med och skapa en konstutställning från början till slut. Planering, produktion, marknadsföring samt hängning av utställning ingår i konceptet och projektets höjdpunkt blir den vernissage som genomförs samtidigt som Hjo Konstrunda går av stapeln.

Projektets målgrupp är de elever som har en önskan om att utveckla sina förmågor inom konstområdet. Syftet är att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt deras vilja att pröva och omsätta idéer i handling.

Eleverna får jobba med kvalitativa konstnärsmaterial under hela vårterminen. I samband med utställningen så delas vidare 2 stipendier ut – ett av Hjo Kommunalanställdas konstförening och ett av Kulturkvarteret Pedagogien.

Exempel på verk i utställningen är:

  • Booknook
  • Tavlor i akryl
  • Teckningar i blyerts
  • Skulpterad lera mm

Mer information kommer inom kort.

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se