({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Yvonne Nimar

23
okt
-
08
jan

Andas fram - utställning med Yvonne Nimar
Hjo

 

Om utställningen

”De är sprött hudnära, gjorda med en intimitet som gör att man nästan känner andningen. Och de ordlösa, men ändå så tydliga budskapet i skulpturernas uttryck, (…) Var och en hör det på sitt sätt. Det är en gemensam upplevelse som i det mest väsentliga inte går att dela. Och hennes skulpturer är drabbande på samma påtagliga, och på en gång undanglidande.”

Bo Borg -Konstvetare och konstkritiker

Fotograf: Yvonne Nimar

 

Vernissage

Välkommen fredagen den 8 oktober kl. 17-20 till Kulturkvarteret Pedagogien.

Yvonne är på plats och Catrin Hulmarker säger några inledande ord.

Utställningen pågår till den 8 januari 2022.

 

Om Yvonne Nimar

Yvonne Nimar bor och är verksam i Hjo sedan 1976. Läs mer om Yvonne Nimar här >>

Hon är född i Västerås 1952 och har sedan slutet av 80-talet varit verksam som konstnär. Första utställningen var på Kulturen, Hjo Tidnings utställningslokal, 1987.

Nimar arbetar ofta med olika material som hon kopplar ihop. Valet av material är viktigt för hennes arbeten och hon utgår ifrån material som hon hittar på olika platser. Det har genom åren blivit ständigt nya material såsom lera, brons, sten, papper, trä och nu senast glas samt fotografi.

Flera av verken som visas i utställningen i Kulturkvarteret Pedagogien kommer genom ett samarbete med The Glassfactory, Boda.  Nimar har deltagit i workshops i Sverige, Spanien, Portugal, Italien, Belgien och Indien som avslutats med utställningar både utomhus och inomhus. 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se