({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
05
aug
-
30
sep

Virka dygnet runt
Hjo

Virkad installation i blickfång på Kulturkvarterets fasad

Virka dygnet runt

Maria Yvell står bakom den virkade installationen på Kulturkvarterets fasad. Hon är verksam under aliaset Virka dygnet runt och arbetar gärna både i stort format och ute i publika rum. Med tydliga symboler, djärva färger och kommunicerade budskap har hennes verk en alldeles egen plats inom både virkningen och gerillaslöjden.

Till Hjo <3 Gerillaslöjd har hon virkat ett platsspecifikt verk som på ett tydligt sätt representerar vad gerillaslöjden står för; att göra sin röst hörd med hjälp av sitt hantverk samt att använda sitt uttryckssätt för att ta plats, berätta och synliggöra.

Hon placerar så som ofta “Hej”, det lilla ordet med stor betydelse, centralt i sina verk. 

Maria Yvell har virkat sedan 2013 och har sedan dess haft virknålen och garnet som redskap för gemenskap och aktivism, där arbetet vilar på att skapa plats för röster och uttryck. Hon är också konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen, som hon var med och startade 2016. 

 

Hjo <3 Gerillaslöjd

Under sommaren lyfter vi slöjd och slöjdaktivism i Hjo. Vi genomför ”Hjo ❤ Gerillaslöjd” och spännande saker kommer att hända på flera olika platser - både inomhus och utomhus. Den virkade installationen på Kulturkvarterets fasad är en del av allt detta. Här kan du se vad som händer mer.

 

Yarn the movie

Una Lorenzens film "Yarn: the Movie", från 2016, visas på PARK lördagen 14 september kl. 19.00

Frida Arnqvist Engström

Frida Arnqvist Engström, journalist och bloggare har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.

Maria Yvell

Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdar under sitt alias Virka Dygnet Runt, samt konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen. Hon är också poet, vilket gör att texten och textilen ofta möts.

 

Kulturgården

Hjo Folkhögskolas konstlinje tar Kulturkvarterets utomhusgård i besittning. Följ oss här om du vill vet vad som händer.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se