Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Albert Wiking

  • Fotograf: Albert Wiking

17
jun
-
31
okt

We Have a Dream
Hjo

En utställning om mod, medmänsklighet och mänskliga rättigheter

 

Om utställningen 

We have a Dream är utställningen som utforskar frågor om mod, medmänsklighet och människors rättigheter genom att porträttera en stor skara inspirerande personer från hela världen. Utställningen består av ett urval av 114 fotografier på några av världens mest inflytelserika personer sida vid sida med ungdomar och vardagshjältar. Alla har på något sätt skapat förändring och visat på stort mod för att skapa en mer hållbar värld. I projektet medverkar bland annat Malala Yousafzai, GretaThunberg och Dalai lama.

Utställningen visas både inomhus i Kulturkvarteret och utomhus på olika platser i Hjo. Besök också utställningens ”Dream room” där du kan lyssna på de intervjuer som är kopplade till projektet. Förhoppningen är att utställningen ska väcka lust att bli medskapare i drömmen om en mer hållbar värld.

Albert Wiking och Oscar Edlund står bakom projektet We have a dream.

 

Var?

Utställningen visas i Kulturkvarteret samt utomhus på två platser i Hjo - Stora Torget och i Hjo Stadspark. 

 

Varför We have a dream i Hjo?

Även om Hjo är en liten kommun i Skaraborg så handlar de globala målen – Agenda 2030 – också om vår verklighet och vår framtid. Tillsammans med städer och länder över hela planeten strävar vi mot att uppnå en hållbar värld där vi avskaffat extrem fattigdom, minskat ojämlikheter och orättvisor, främjat fred och rättvisa och stoppat klimatförändringarna. 

Utställningen We have a dream visar att det finns människor, stora som små, som på ett modigt sätt gjort något för att förändra världen till det bättre. Syftet med utställningen är att väcka känslor och skapa intresse i hela samhället för frågor som mod, medmänsklighet, mänskliga rättigheter, miljö, jämlikhet och andra aspekter av social och miljömässig hållbarhet.

Genom att sätta upp utställningen offentligt vill Hjo kommun möjliggöra för bred delaktighet så att alla kan ta del av den på lika villkor. We have a dream är inte bara en utställning – det är en uppmaning till alla att göra sin röst hörd och vara delaktig i demokratiarbetet där man lever. Utställningen innehåller gripande livsöden men ger samtidigt hopp och inspiration till både barn och vuxna att vara med och forma framtiden. Utställningen utgör på så sätt startskottet för ett långsiktigt demokratiskt arbete kring vad det innebär att vara människa och leva på den här planeten.

 

HJO 2030

Under 2020 inleds en översyn av visionen och målen för Hjo kommun. Översynen ska göras med bred delaktighet i hela lokalsamhället. När vi är klara ska våra mål ha en tydligare koppling till de globala målen i Agenda 2030. Vi hoppas att du vill vara med!

 

Om projektet We Have a Dream 

Du kan läsa mer om utställningen och projektet We Have a Dream här >>

Se fotograf Albert Wiking berätta om projektet i denna film >>  

 

Om Kulturkvarteret

Utställningen We Have a Dream visas delvis inomhus i Kulturkvarteret. Det är fri entré och du hittar alla våra utställningar här. I Kulturkvarteret finns tillgång till toaletter, lånedatorer, bibliotek, turistinformation samt tillgång till fri WiFi. 

 

Arrangör 

Utställningen anordnas av Galleri Upon Walls i samarbete med Hjo kommun.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Kulturkvarteret Pedagogien

Välkommen till Kulturkvarteret Pedagogien. En spännande mötesplats för alla åldrar där du  kan besöka bibliotek, turistinformation och utställningar. Här finns även en biograf samt fest- konsert- och konferenslokaler - allt under ett och samma tak.

Läs mer
Kontaktinformation

Kulturkvarteret Pedagogien

Bangatan 1 B

54433 Hjo


Telefon: +46 503 352 55


E-post: visithjo@hjo.se

Hemsida: kulturkvarterethjo.se