Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: MostPhotos

8 instavänliga platser i Hjo!

Fota dig igenom trästaden!

Här hittar du åtta instavänliga vyer och platser i Hjo du inte får missa när du fotar dig igenom trästaden. Hashtagga gärna #ilovehjo för att få chans att synas i våra kanaler. 

Instaspot #Nr 1 - Hjo hamn

Hjo hamn med de klassiska fyrerna i bakgrunden är en välbekant vy i Hjo. Här tillsammans med ångaren Trafik - still going strong sedan 1892. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 2 - Badhytterna i Hjo hamn

I över 100 år har de stått där, några av Hjos mesta kända ikoner - badhytterna, ritade av arkitekt Lars Kellman 1913. Under kurortstiden användes de av badanstaltens gäster och idag kan du som gäst på Guldkroksbadet fortfarande hyra din egen badhytt för att bäst kunna njuta av en heldag på stranden med tårna i Vättern.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 3 - Parkvillorna i Hjo Stadspark

1876 invigdes Hjo Vattenkuranstalt, en badanläggning dit societeten vid detta sekelskifte åkte för att kurera sina krämpor. De ståtliga parkvillorna, som idag bland annat huserar dagis, konstnärsateljéer och vandrarhem, står fortfarande kvar och minner om gamla tider - flitigt fotograferade.  

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 4 - Hantverksgatan

Hjo vilar på en lång hantverkstradition och här på Hantverksgatan, som namnet anger, höll många av Hjos hantverkare till.  

Fotograf: Jesper Anhede

  

Instaspot #Nr 5 - Sjögatan

Hjo är känd för sin trästad och om du vandrar längs Sjögatan ser du vackra exempel på Hjos välbevarade och vackra träbebyggelse och lummiga innergårdar. 

 

Instaspot #Nr 6 - Skolbryggan

På Skolbryggan börjar, eller slutar, om man så vill, Sjögatan. På mitten av 1800-talet fanns det en skola och en skolgård på tomten söderut därav namnet skolbryggan. Från Skolbryggan har du en fantastik utsikt över Hjo hamn och Vättern. 

Badande människor i Vättern med vy över Hjo hamn.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 7 - Strandpromenaden

Hjovieran kallas den i folkmun, den vackra strandpromenaden som förr i tiden var ett fiskeläge där fiskarna hängde upp sina nät på tork. Idag är strandpromenaden en välbesökt badplats, promenadstråk och naturligtvis en fotoplats. Besök gärna strandpromenaden en stjärnklar natt.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 8 - Hjoåns dalgång 

Hjoåns dalgång är naturreservatet mitt i Hjo stad. Naturstigen längs med ån var under medeltiden en av de viktigaste transportsträckorna i Hjo. Idag bjuder naturstigen på flera natursköna platser. Vandra gärna hela vägen upp till Grebbans kvarn där vattenfallet är en av de mest fotograferade platserna i Hjo.

Fotograf: Jesper Anhede

 

Följ oss gärna på Instagram