({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: MostPhotos

8 instavänliga platser i Hjo!

Här hittar du åtta instavänliga vyer och platser i Hjo du inte får missa när du fotar dig igenom trästaden. Hashtagga gärna #ilovehjo för att få chans att synas i våra kanaler.

Instaspot #Nr 1 - Hjo hamn 

Hjo hamn med de klassiska fyrerna i bakgrunden är en välkbekant vy i Hjo. Här tillsammans med ångaren Trafik - still going strong sedan 1892. 

Fotograf: Jesper Anhede

Instaspot #Nr 2 - Badhytterna i Hjo hamn
I över 100 år har de stått där, några av Hjos mesta kända ikoner - badhytterna, ritade av arkitekt Lars Kellman 1913. Under kurortstiden användes de av badanstaltens gäster och idag kan du som gäst på Guldkroksbadet fortfarande hyra din egen badhytt för att bäst kunna njuta av en heldag på stranden med tårna i Vättern. 

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 3 - Parkvillorna i Hjo Stadspark 
1876 invigdes Hjo Vattenkuranstalt, en badanläggning dit societeten vid detta sekelskifte åkte för att kurera sina krämpor. De ståtliga parkvillorna, som idag bland annat huserar dagis, konstnärsatejéer och vandrarhem, står fortfarande kvar och minner om gamla tider - flitigt fotograferade.  

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

Instaspot #Nr 4 - Hantverksgatan
Hjo vilar på en lång hantverkstradition och här på Hantverksgatan, som namnet anger, höll många av Hjos hantverkare till.  

 

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

Instaspot #Nr 5 - Sjögatan 
Hjo är känd för sin trästad och om du vandrar längs Sjögatan ser du vackra exempel på Hjos välbevarade och vackra träbebyggelse och lummiga innergårdar. 

 

Fotograf: Jesper Anhede
Instaspot #Nr 6 - Skolbryggan  
På Skolbryggan börjar, eller slutar, om man så vill, Sjögatan. På mitten av 1800-talet fanns det en skola och en skolgård på tomten söderut därav namnet skolbryggan. Från Skolbryggan har du en fantastik utsikt över Hjo hamn och Vättern. 

 

Fotograf: Jesper Anhede
Instaspot #Nr 7 - Strandpromenaden
Hjovieran kallas den i folkmun, den vackra strandpromenaden som förr i tiden var ett fiskeläge där fiskarna hängde upp sina nät på tork. Idag är stranpromenaden en välkbesökt badplats, promenadstråk och naturligtvis en fotoplats. Besök gärna strandpromenaden en stjärnklar natt.  

Fotograf: Jesper AnhedeInstaspot #Nr 8 - Hjoåns dalgång 
Hjoåns dalgång är naturreservatet mitt i Hjo stad. Naturstigen längs med ån var under medeltiden en av de viktigaste transportsträckorna i Hjo. Idag bjuder naturstigen på flera natursköna platser. Vandra gärna hela vägen upp till Grebbans kvarn där vattenfallet är en av de mest fotograferade platserna i Hjo. 

 

Fotograf: Jesper Anhede

Följ oss gärna på Instagram 

Destination