({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Konstnatten Tidaholm

Fotograf: Cred Linus M Bergman

Besöksmål Tidaholm

  • 02 mar, 2022
  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

Naturen ligger bara runt hörnet i Tidaholm med Hökensås som ledstjärna. Här kan du fiska, vandra, plocka bär och ha en aktiv semester. I Tidaholm finns många kulturella spår med många olika museum. Så missa inte ditt besök på Vulcanön eller Turbinhusön under din vistelse!

 

Snabbfakta

Transportmedel: Gärna bil eller kollektivt
Väg från Hjo: Väg 195 och 193
Transporttid: Bil 30 minuter, buss 1,5 h, cykel cirka 3 timmar
Kollektivtrafik: Buss med Västtrafik, linje 405
Följ skyltning cykelled: Runt Vättern / Västgötaleden

 

Tidaholms hemsida

 

DE STÖRSTA BESÖKSMÅLEN I TIDAHOLM

Hökensås

Tystnad, lugn och ro söks av många. På Hökensås, utmed Vätterns västra sida, finns den stillheten. Hökensås är ett stycke bevarad vildmark med stora naturvärden, djupa skogar och rogivande stillhet. På sina ställen är naturen så nära vildmark man kan komma – ett Norrland i miniatyr. Hökensås är ett paradis för fiskaren, naturälskaren och familjen. Här finns vandringsleder, bär och svamp och ledande inom sportfiskeområdet.

Mer om Hökensås här

 

Fotograf: Bård Tollig Larsson

 

Barnens Hus - stängt för renovering

Tidaholms eget lekparadis. Från och med 2022 öppnar Barnens Hus upp på Vulcanön tillsammans med museet och turistinformationen. Öppettider finns här >>

 

Vulcanön

VinContoret, som erbjuder ex. vin-, whisky- och ölprovningar samt temakvällar i genuin miljö. Se kalendarium >>

Tidaholms Museum med sina välbesökta utställningar >>

Konstlitografiska verkstaden: här kan du som besökare se konstnärerna i arbete. Det finns också möjlighet för grupper att tillverka egna litografiska tryck. Läs mer här >>

Alla museum i Tidaholm

 

Kungslena kyrka

Kyrkan med anor från 1200-talet är ett attraktivt besöksmål i ett område fullt av historia och vackra omgivningar. Öppet dagligen sommartid.

Kungslena Kyrka

 

 

Turbinhusön

Turbinhusön är en sommaroas. Här kan man besöka Konsthallen, Smedstugorna, Kulturmagasinet eller fika på Kaffestugan. Öppet dagligen sommartid.

Turbinhusön

 

Evenemang i Tidaholm

Bilar, musik, mat, idrottsevenemang, kräftfiske och julmarknad. Under året finns många arrangemang och aktiviteter att ta del av. I Tidaholm är det alltid något på gång och du hittar säker något som faller just dig i smaken.

Tidaholms evenemangskalender