({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Niclas Ahlin

Medborgarhuset Park - en del av Kulturkvarteret

Den byggnad som ursprungligen gick under namnet "Medborgarhuset Park" är numera en del av Kulturkvarteret Pedagogien.

 

Historien om Park
Park byggdes i slutet på 50-talet. Här ryms en samlingslokal och en biografsalong. Byggnadsmässigt karakteriseras Park av omsorgsfullt valda material: grå kalksten, rött tegel och naturfärgat trä. Från foajén når man den kombinerade teater- och biografsalongen, som har lätt snedställda väggar i rött håltegel för akustikens skull. En tidstypisk neonskylt med namnet "Park" hälsar välkommen. 2015 drog det omfattande men omsorgsfulla arbetet med renovering igång. Hösten 2017 nyinvigdes Park med pompa och ståt.

Biografsalongen Park används, förutom för filmvisning, för konserter, konferenser och föreställningar. I samlingslokalen Lilla Park används för sammankomster och möten, fester, föreställningar och konserter. Lokalerna används av privatpersoner, företag, föreningar och evenemangsarrangörer till både interna och publika evenemang.


Föreningar med återkommande verksamhet på Park och Lilla Park:
Hjo Filmstudio, Hjo kultur- och teaterförening, Visvännerna i Hjo, PRO