({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götalandsregionen "gerillaodlar" lin i Hjo.

Om Gerillaodlingen

I samband med Hjo <3 Gerillaslöjd bidrar Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götalandsregionen med "gerillaodling" av en kvadratmeter lin. Bidraget är ett led i det större nationella projektet #1kvm lin. Totalt "gerillaodlas" lin på 5 olika platser i Hjo. Även flertalet privatpersoner är med i #1kvm lin och odlar lin i Hjo.

"När vi fick frågan om att delta i Gerillaslöjdsfestivalen var det självklart för oss att lyfta fram linet. Att själv följa processen från frö till textil kan vara ett uppvaknande och ge förståelse för textilframställningsproseccen. Under sensommaren kommer vi att skörda och bereda linet på plats i Hjo" - Kristina Brandt och Joakim Lilja

#1kvmlin

Vill du veta mer om det rikstäckande projektet #1kvm lin kan du läsa mer på hemslojden.org. Du hittar även mer information om vår lokala satsning i Västra Götaland här.

Hjo <3 Gerillaslöjd

Under sommaren lyfter vi slöjd och slöjdaktivism i Hjo. Vi genomför ”Hjo ❤ Gerillaslöjd” och spännande saker kommer att hända på flera olika platser - både inomhus och utomhus. Gerillaodlingen av lin är en del av allt detta. Här kan du se vad som händer mer.

Yarn the movie

Una Lorenzens film "Yarn: the Movie", från 2016, visas på PARK lördagen 14 september kl. 19.00

Maria Yvell

Maria Yvell är virkare och gerillaslöjdar under sitt alias Virka Dygnet Runt, samt konstnärlig ledare för Gerillaslöjdsfestivalen. Hon är också poet, vilket gör att texten och textilen ofta möts.

Frida Arnqvist Engström

Frida Arnqvist Engström, journalist och bloggare har bevakat slöjdvärlden sedan 2005 och driver bloggen Kurbits.nu där hon skriver om slöjd, hantverk, konst, DIY, hållbarhet och politik.

 

Kulturgården

Hjo Folkhögskolas konstlinje tar Kulturkvarterets utomhusgård i besittning. Följ oss här om du vill vet vad som händer.