Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Ung Kultur-podden

    Fotograf: Per Olsson

Ung kultur-podden

  • 02 apr, 2019

Tre ungdomar från Hjotiborg diskuterar kultur i Skaraborg! Var med och lyssna när de rapporterar kring festivaler, konstbegrepp och operabesök.

Avsnitt 10 - Överlevnadsguide när kulturen fått Corona

I dagens avsnitt ges allt från bok- och filmtips till överlevnadstips för när många tvingas stanna hemma. Dessutom diskuterar vi Corona-virusets inverkan på samhället och kulturen, samt pratar kärleksfullt om promenader.  

 

Avsnitt 9 - Rosor och parningslekar

Detta avsnitt är ett bonusavsnitt där vi pratar om alla hjärtans dag. Vi diskuterar även vad man kan göra för att sprida kärlek i vardagen.

 

Avsnitt 8 - Folk och mingel utan folk

I det här avsnittet pratar vi om livesändningen av Göteborgs filmfestival (i Hjo). Vi spoilar introfilmen, diskuterar eventet i helhet och introducerar årets nya poddvärdar.

 

Avsnitt 7 - Machosallad!

I detta avsnitt pratar vi könsroller, ryggdunk, ordet bög och mycket mer, i sann Hampus Nessvold anda! Ska vi ta ett snack om machokulturen?

 

Avsnitt 6 - Sweden no game festival

Vi har under september och oktober besökt diverse event. Hör oss prata om när Stina fick agera stuntman, Elden gick och lyssnade på nostalgisk musik och Angela vann brons i Europa.

 

Avsnitt 5 - Föda & Festligheter

I detta avsnitt åker vi till ett för oss helt okänt ställe; staden Skövde, för att gå på den 30:e årliga matfestivalen! Lyssna för att höra oss prata om våra samlade åsikter kring maten, evenemanget och det ändlösa köandet. 

 

Avsnitt 4 - Tillbaka till medeltiden

"Det var en gång, för inte så länge sedan, tre vänner som åkte på en resa genom tid och rum. Till en plats där riddare i skinande rustningar kämpade för ära och gycklare underhöll folkmassorna!" 

I dagens avsnitt berättar vi hur vi upplevde en dag under riddarveckan i Hova. Detta avsnitt gästas av en gedigen fantasynörd - Elden Bähni som har svävat i luften i slutet av vårt äventyr i Hova. 

Får man leka med Elden? 

 

Avsnitt 3 - Varning för parasiten

En parasit?! Enligt läroböckerna står det att en parasit är en organism som lever på/av någon annan. Det låter kanske lite äckligt, men ibland kan det vara bra.

Vi var på skara skolscens slutproduktion för 2019, Platonov. En rysk pjäs skriven av Anton Tjechov som handlar just om parasiter, alla behöver låna pengar av varandra eller så behöver de kärlek.

Vi pratar om hur våra kväller gick lite fel och vad vi tyckte om de 1000 karaktärer i pjäsen.

Break a leg!

 

Avsnitt 2 - Nakenchock!

Vad är kroki för något? Är det ett annat namn för stickning eller är det att ta en fika på ett café? Kroki betyder att man målar nakna människor, det som man brukar se på tv. Kommer ni ihåg den ikoniska scenen i Titanic?

I detta avsnitt var vi på Rosa Huset i Skövde och testade på konst.  Vi pratar om hur det skulle vara kul att någon gång testa på att våga vara modell och hur pinsamt det skulle vara att se någon man känner. 

"Draw me like one of your french girls"

 

Avsnitt 1 - Alla i Skövde heter Lars

Visste ni att det finns 1059 personer som heter Lars i Skövde? Vi känner dock bara till en, som levde som polis om dagen och bandit om natten...

Vi pratar om kulturarbetet Skaraborgshistorier, 15 kortfilmer gjorda av ungdomar. Vad vi tyckte var roligt & bra och vad som var sämre. Vi pratar också om Stinas upplevelse när hon var med och medverkade i Karlsborgs filmen "Baltazar".

Bor det på riktigt en naken man i ån Tidan? 

 

Om podden

Podcasten startade som ett samarbete mellan Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner (HjoTiBorg). Skaraborgs kommunalförbund var huvudfinansiär av Ung Kultur-podden det första året. 

Under 2020 finansieras podden av Hjo kommun.

 

Poddvärdar 2020:

  • Eleonora Gericke
  • Ellen Frick
  • Tyra Jenemark

 

Poddvärdar 2019:

  • Angela Aljaber 
  • Stina Erlingborn
  • Elden Bähni

 

Projektansvarig: