Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Lunch

    Fotograf: Anna Hållams

Picknick i Hjo

  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

Att äta utomhus "al fresco" är det bästa som finns. Därför ger vi här tips på de olika picknickplatserna i Hjo.

Hjo Stadspark​

På 1870-talet anlades Hjo Stadspark som kurortspark för Hjo Vattenkuranstalt. Hit åkte man på kur för att förbättra sin fysiska såväl som sin psykiska hälsa, men också för att umgås med likasinnade. Nu förtiden är parken öppen för alla och utgör en vacker oas mitt i centrum. Slå dig ner och njut av medhavd picknick nere vid Vätterns strand, omgiven av susande träd och vågskvalp. Parkering finns direkt i anslutning till parken.

Hjo hamn

Under sommaren bubblar det av aktivitet i hamnen! Från hamnen utgår S/S Trafik och Lok-Hjo-Motivet om du vill följa med på en ångbåtstur på Vättern eller runt i trästaden på en sightseeingtur. Här hittar du även Guldkroksbadet, gratisbadet mitt i Hjo med tempererad pool och sandstrand vid Vättern. När magen börjar kurra finns både glasscaféer och restauranger i området, däribland fiskbutiken och restaurangen Hjo Sik. Så varför inte köpa med dig lite rökt sik och kanske en avslutande glass eller två och slå dig ner vid något av picknickborden på norra eller södra piren. Parkering finns i direkt i anslutning till hamnen. 

Hjoåns Dalgång och Mullsjön
I naturreservatet Hjoåns dalgång kan du följa naturstigen längs ån, från hamnen upp till Mullsjön, en vandring på drygt fyra kilometer. Längs din vandring kan du se resterna av de gamla stamparna och dammarna och läsa mer om deras betydande roll i Hjos historia. På våren täcks dalgången av vitsippor, liljekonvalj, gullpudra, lungört, gul- och blåsippor. Väl uppe vid Mullsjön kan du sedan fortsätta att vandra runt hela sjön. Ta gärna med dig en medhavd picknick längs vägen i naturreservatet.

Reservatet hittar du med start precis vid Kulturkvarteret och Hjo Turistinformation. Parkering finns i anslutning. 

Lingonudden 
Varför inte packa matsäcken full och bege dig till Lingonudden strax söder om Hjo? Här hittar du både vindskydd och grillplats. Läget, precis intill Erikssonsdammen, ger en vacker inramning där du tillsammans med familj och vänner kan grilla korv eller bara njuta av en stilla höstdag. Karta och mer information finns på Hjo Turistbyrå.

Psst! Glöm inte att ta med egen ved om du vill grilla.

Bra att ha till din picknick