Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Barnens Hjo

  • Visit Hjo, Hjo Turistinformation

Sprudlande lek i Hjo!

Är ni en barnfamilj på besök i Hjo finns det mängder att göra. Tillsammans kan ni spela minigolf, knepa och knåpa på Experimenthuset i stadsparken, upptäcka Hjo till fots med vår tipspromenad eller bekvämt luta er tillbaks på sightseeingtåget Lok-Hjo-Motivet. Vi föreslår också ett besök på Guldkroksbadet eller safari bland bufflarna på Bisonfarmen i Gate.

Lekplatser, bad och tipspromenad

För de barn som har spring i benen finns två lekplatser tillhands mitt i centrala Hjo, både i stadsparken och vid hamnen. Ni kan även spela minigolf i Hjo Stadsparkupptäcka Hjo till fots med vår tipspromenad eller besöka Guldkroksbadet, den perfekta aktiviteten för hela familjen. På Hjo camping hittar du massor utav aktiviteter - varför inte testa äventyrsgolf, freesbeegolf, fotbollsgolf eller boule?

Skulpturvandring

Längs sträckan Ringvägen upp till Grebbans Kvarn får ni möjlighet att uppleva naturreservatet genom sagans värld. Lär känna kaninen, vargen och deras kompisar. Karta och mer information finns på turistinformationen.

I naturreservatet, sträckan från Ringvägen upp till Grebbans Kvarn, kan stor som liten uppleva Hjo Konstskolas skulpturvandring med temat ”Sagans värld”. Karta och mer information får du på Hjo Turistinformation.

Kreativa platser

I Kulturkvarteret kan ni besöka vår skapande verkstad. Här kan hela familjen leka, skapa och vara kreativa tillsammans. Ni kan också pyssla i sällskap av vår trevliga kulturpedagog Fredrika. Stadsparkens Experimenthus är en annan plats där du kan lära, klura och testa massor av spännande experiment.   

Sightseeing

Varför inte ta en tur bakom en traktor och följa med på en spännande utflykt bland bisonoxar på Sveriges största Bisonfarm? Eller tuffa runt med Lok-Hjo-Motivet, ett sightseentåg där ni hinner se guldkornen i Hjo, med start i hamnen.

Glass

Tänk er Kalle och Chokladfabriken fast här bor vi granne med två glasstillverkare och tre glasscaféer. Så unna dig en glass eller två så ska du se att hela familjen blir glada.

Att göra för barn i Hjo