({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jesper Anhede

11 hemestertips i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

Ta del av våra 11 bästa hemestertips. Läs mer om badplatser, bisonsafari, guideturer, glass och vandringsturer i Hjo.

#1 - Hjoåns dalgång

Naturreservatet Hjoåns dalgång är en oas som bjuder på härliga naturupplevelser året om. Naturstigen längs med ån kan du följa ända från Hjo hamn upp till Mullsjön, strax väster om Hjo. Passa på att fika längs vägen på Stampens Kvarn eller ta med egen fika och fika längs vägen. .

#2 - InForest

I skogarna utanför Hjo kan du övernatt i så kallade tiny houses eller hus på hjul om man så vill. InForests små hus Ebbe, Vilgot och Esther bjuder på ett annorlunda boende mitt i naturen, med skogen som enda granne. Ett perfekt ställe att koppla av och koppla ner, totalt "off- the-grid". Semester som den ska vara!

#3 - Dopp i Hjo

I Hjo är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp eller två. Det finns flera badplatser inne i Hjo stad för ett dopp i Vättern och i den mindre närliggande Mullsjön kan du njuta av ett skönt kvällsdopp.

Hemestertips #4 - Glass i Hjo

I Hjo har vi inte mindre än tre glasställen - Moster Elins Glass, Gula Paviljongen och Österhagen Glass. Här får du veta mer här om de olika glasställena, vad som skiljer dem åt och får ta del av tillverkarnas egna tips.

Hemestertips #5 - Lok-Hjo-Motivet

Följ med på en sightseeingtur genom Hjo. Guidetåget Lok-Hjo-Motivet tar dig med genom den gamla trästaden, genom stadsparken och den gamla kurortsmiljön och berättar om vad du kan se och uppleva och var du kan äta.

#6 - Hyr cykel

Hyr cykel och upptäck Hjo på två hjul. Du kan även boka på picknick-korg och bege dig ut på en längre tur till någon trevlig badplats utanför Hjo. En perfekt dagsutflykt!

#7 - Guidad tur på egen hand

Scanna våra QR-koder på 12 platser runtom i Hjo. Vid varje plats får du reda på mer om Hjo och Hjos Historia. Turen tar ca 1 timma och tar dig runt på en slinga om ca 1 kilometer.

Hemestertips #8 - Kajak & SUP på Vättern

Upplev Hjo från sjösidan. I sommar kan du hyra kajka och SUP - stand-up-paddle-board nere vid Guldkroksbadets sandstrand. En fantastisk upplevelse ute på Vättern.

#9 - Bisonsafari

Vi föreslår ett besök på Bisonfarmen där du får vara med om en annorlunda och spännande naturupplevelse. Under ett bisonsafari kommer du djuren riktigt nära inpå livet och får lära känna Bamse och hans kompisar - ett uppskattat äventyr för både stora och små.

#10 - Kanot på Tidan

Vi föreslår en kanottur på ån Tidan som ringlar sig förbi Hjo. Utmed turen kan du stanna för lite medhavd picknick.

Hemestertips #11 - Runda gårdsbutiker

Det spirar och gror ute på landsbygden och våra gårdsbutiker är fyllda med varor från vår bördiga bygd. Vi föreslår en runda på vår landsbygd.

 

Vill du dela dina bästa Hjo-tips? Tagga dina inlägg i sociala medier med #ilovehjo >> för att synas i våra sociala kanaler.