({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

10 hemestertips i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

Ta del av våra 10 bästa hemestertips. Läs mer om badplatser, bisonsafari, outdoortips, glass och vandringsturer i Hjo.

#1 - Shoppingrunda

Ta en shoppingtur till Hjo. Här hittar du de små unika butikerna som erbjuder varor som inte finns någon annanstans. Botanisera bland lokalt hantverk, matbutiker lokala råvaror, mysiga loppisar, kläder och inredning.

#2 - Upptäck Hjo med Cattus

Cattus är familjevandringen där liten och stor tillsammans får upptäcka Hjo och stadens historia. Den digitala vandringen är gratis att ladda ner på GooglePlay och AppStore.

#3 - Dopp i Hjo

I Hjo är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp eller två. Vad sägs om exempelvis ett dopp på Guldkroksbadet med utomhuspooler och sandstrand vid Vättern?

#4 - Bisonsafari

Vi föreslår ett besök på Bisonfarmen där du får vara med om en annorlunda och spännande naturupplevelse. Under ett bisonsafari kommer du djuren riktigt nära inpå livet och får lära känna Bamse och hans kompisar - ett uppskattat äventyr för både stora och små.

#5 - Cykeltur i Hjo

Upptäck Hjo på en av våra cykelrundor. Vad sägs om Badrundan, Skogsrundan eller Mullsjön runt? Tre mysiga dagsutflykter kring Hjo.

#6 - Lok-Hjo-Motivet

Följ med på en sightseeingtur genom Hjo. Guidetåget Lok-Hjo-Motivet tar dig med genom den gamla trästaden, genom stadsparken och den gamla kurortsmiljön och berättar om vad du kan se och uppleva och var du kan äta.

#7 - Ångbåtstur

Många stiger årligen ombord på ångaren Trafik, den gamla trotjänaren från 1892. Kanske med planer på en utflykt till Visingsö eller en rundtur på Vättern. Oavsett bjuder resan på ett historiskt äventyr. Boka din tur online på www.visithjo.se.

#8 - Glassbesök i Hjo

I Hjo har vi inte mindre än tre glasställen - Moster Elins Glass, Gula Paviljongen och Österhagen Glass. Här får du veta mer här om de olika glasställena, vad som skiljer dem åt och får ta del av tillverkarnas egna tips.

#9 - Besök Hjos gröna oaser

Planera en grön semester med ett besök i Hjos historiska stadspark, det vildvuxna naturreservatet längs Hjoån, ängsmarker och trädgårdar med självplock.

#10 - Landsbygdstur

Häng med på en roadtrip på landsbygden kring Hjo. Upptäck kyrkor, gårdsbutiker, lokala hantverkare, badplatser och roliga övernattningsalternativ.

 

Vill du dela dina bästa Hjo-tips? Tagga dina inlägg i sociala medier med #ilovehjo >> för att synas i våra sociala kanaler.