({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jesper Anhede

Bada i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

När prognosen visar sol är ett dopp ett måste. Här i Hjo finns flera badplatser nära till hands, både i staden och strax utanför. Här är badplatserna du inte får missa!

 

 

 

Guldkroksbadets sandstrand 

Mitt i Hjo hamn hittar du Guldkroksbadets sandstrand vid Vättern. Vid sandstranden kan du även hyra badhytt. 

Guldkroksbadets sandstrand är alltid öppen och är gratis. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

 

Guldkroksbadets poolområde 

Mitt i Hjo hamn hittar du Guldkroksbadets poolområde med tempererade utomhuspooler. För de mindre finns plaskdamm med närliggande lekplats. 

Guldkroksbadets poolområde håller öppet under sommarperioden, från cirka mitten av juni till mitten av augusti och är GRATIS. På grund av Covid-19 kan öppettider vara ändrade för poolområdet. Vänligen se mer information om Guldkroksbadet här >>.

Fotograf: Hjo turistinformation

 

 

 

Strandpromenaden på söder 

Ta ett dopp på strandpromenaden på söder. Strandpromenaden hittar du strax söder om torget. Längs hela stranden finns ett promenadsstråk på cirka 1 kilometer och du har tillgång till flera badbryggor, mindre stränder och gräsytor att sola på. Här finns även grillplats och offentlig toalett.

Här får man bada med hund. 

Fotograf: Jesper Anhede

 

 

 

Badplats vid Hjo Camping 

Hjo Camping >> har du tillgång till en mindre sandstrand. Hjo Camping ligger strax norr om centrum, ca 1 kilometer från stadskärnan.

 

 

 

Bad i Mullsjön - Varpets badplats 

För kallt i Vättern? Då kan Mullsjön passa bra. Vid Varpets badplats, söder om sjön, finns en liten sandstrand, brygga och lekplats. Badplatsen lämpar sig för barnfamiljer. 

På Varpets badplats får man inte ha hund med sig.  

Fotograf: Visit Hjo

 

 

 

Badplats för hund 

I Hjo får man inte bada med hund på offentliga badplatser (se lista nedan på offentliga badplatser där man ej får bada).

I Hjo kommun är följande platser offentliga och här får man alltså inte bada med hund:

  • Guldkroksbadets poolområde och sandstrand
  • Sandstrand vid Hjo Camping
  • Varpets badplats vid Mullsjön

På platser som inte är offentliga får man bada med hund under perioden 30 april-1 september. Vänligen kom ihåg att hundar ska hållas kopplade och viktigt är att man städar efter sin hund. 

Fotograf: Most Photos

 

 

 

Bada med häst

Det är inte lämpligt att du badar din häst på samma plats där det normalt badar människor. Hästar rör ofta om i och grumlar upp vattnet och bajsar gärna i vattnet. Det innebär att det finns en större risk för att det blir en olägenhet. Leta därför efter mindre befolkade stränder och säkerställ att din häst inte skadar marken på väg till och från badet.

Fotograf: Most Photos