({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Jesper Anhede

Bada i Hjo

  • Visit Hjo, Hjo turistinformation

Ta ett dopp i det blå!

I Hjo är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp. Det finns flera badplatser inne i Hjo stad, men Mullsjön som ligger en bit ifrån är också populär - speciellt om man känner att Vättern är lite för friskt. 

Bada i Vättern

Ta en svalkande dopp i Vättern. Inne i Hjo kan du med fördel bada bland annat på Guldkroksbadets sandstrand (fri entré) eller ta ett dopp på strandpromenaden på söder. På strandpromenaden är det långgrunt med bryggor du kan bada ifrån. På Hjo Camping har du tillgång till en liten kommunal sandstrand. Hjo Camping ligger strax norr om centrum, ca 1 kilometer från stadskärnan.

Guldkroksbadet
Mitt i hamnen hittar du Guldkroksbadet. Här kan ni bada i uppvärmd utomhusbassäng. För de mindre finns plaskdamm med närliggande lekplats.

Bada i Mullsjön

För kallt i Vättern? Då kan Varpets badplats vid Mullsjön passa bra. Badplatsen ligger väster om Hjo, södra sidan av sjön är en utmärkt badplats för familjer. Mullsjön är väldigt långgrund och därför blir sjön ganska snabbt varm. Vid Varpet finns en liten sandstrand, brygga och lekplats.

Guldkant på tillvaron

För dig som vill sätta guldkant på tillvaron kan du ta dig en ångbåtstur med S/S Trafik, prova på vedeldad flytbastu i hamnen eller varför inte ta med dig din egna paddelbräda och ge dig ut på ett spegelblankt Vättern?

Destination