({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Visit Hjo

Mullsjön - Båt, fiske och bad

  • Visit Hjo - Hjo turistinformation

Mullsjön är en liten badsjö strax väster om Hjo. Du kan ta dig hit på cykel eller i bil, med det är också lagom avstånd för att vandra eller springa. Sjön har ett rikt fågel- och fiskliv, så du kan med fördel hyra roddbåt och ge dig ut på en fisketur. Andra tips är en picknickstund vid Stämmorna eller en vandring runt sjön vid solnedgång.

 

Snabbfakta Mullsjön

Storlek: 3,92 kvadratkilometer²
Maxdjup: Cirka 3 meter
Fiskar: Gädda, abborre, lake, mört och sutare
Fiskekort: JA
Badplatser: JA, Varpet
Hyra båt: JA, roddbåt
Sjösättningramp: JA, vid Varpets badplats
Toalett: JA, mulltoa vid Stämmorna och Varpets badplats
Parkering: JA, vid Stämmorna och vid Varpets badplats

 

DIGITAL KARTA

Picknick vid Stämmorna 

Vid Stämmorna finns en anlagd picknickplats med tillgång till en mindre grill, sittplatser och mulltoa. Parkering finns i anslutning.

Utsikten från  Stämmorna är vacker och passar utmärkt som slutdestination om du vill gå från Hjo centrum, genom naturreservatet Hjoåns dalgång >> - en promenad på 4 kilometer. Här passerar även vandringsleden Västra Vätterleden, både etapp 4 och 5.

Västra Vätterleden Etapp 4

Västra Vätterleden Etapp 5

Badplats - Varpet

Mullsjön har också en barnvänlig badplats där hela familjen kommer att trivas. Du hittar den på Mullsjöns södra sida. Om du kommer från Hjo kör mot Högalidens Friluftsområde och Korsberga. Varpet är en långgrund badplats där det är lätt att hålla uppsikt. För dig som inte tycker att Vätterns kalla vatten lockar, är Varpet perfekt. Under sommarens första halva är det hit många tar sig för ett mer än ett dopp!

Fotograf: Visit Hjo

 

Vandra, spring eller cykla

Det finns en stig runt Mullsjön, som är ett trevligt utflyktsmål. Stigen går längs sommarstugsområden, skogsstigar och grusvägar. Du har utsikt över Mullsjön nästan hela tiden. Stigen runt är cirka 8 kilometer lång och inte markerad. Det går att cykla med vanlig cykel men vissa sträckor har mycket rötter och du kommer då behöva leda cykeln. Mountainbike är att föredra. Springa eller gå rund är mycket trevligt. 

DIGITAL KARTA

 

Hyr roddbåt på Mullsjön

Mullsjön är en fiskrik sjö strax väster om Hjo. Den är känd för att bjuda på ett fint vinterfiske efter abborre. På sommaren är båtfiske efter abborre och gädda att föredra. Fiskekort krävs. Sommartid finns även två roddbåtar att hyra på Mullsjön. Åror ingår. Flytväst tar man med sig själv.

Hyr båt

Båt 1 & 2: Roddbåt för upp till 4 personer (ingen motor, enbart åror)
Det går bra att ta med egen motor, finns ej flytväst
Bokning av roddbåt
0703 917 016 Inger
0761 006 314 Nisse
Uthyrningspris roddbåt
SEK 30/timma
SEK 200/dag
Betalning görs på plats - kontant eller Swish. 

 

Om Fiskekort

PRIS
Dagskort SEK 30 (1 person/kort)
Årskort: SEK 250 (1 person/kort) gäller 12 månader från inköpsdatum.

ENDAGSKORT
Vid fiske med endagskort måste samtliga i båten lösa fiskekort - barn upp till 15 år fiskar dock GRATIS. Fiske från strand och brygga är fritt, men hänsyn måste tas till privata tomter utmed sjön; där råder fiskeförbud.

ÅRSKORT
Årskort är personligt. Alla personer i båt måste lösa fiskekort (årskort eller dagskort). Barn upp till 15 år behöver inte lösa eget fiskekort. Fiske från strand och brygga är fritt, men hänsyn måste tas till privata tomter utmed sjön; där råder fiskeförbud.

FÖRSÄLJNINGSSTÄLLEN
Britt-Marie Sjöberg, Kullebäcken Högalill, 070-932 83 52
Rebecka Eriksson, Bengtstorp Björkbacken 1, 070-322 71 90
Visit Hjo - Hjo turistinformation, Bangatan 1B, 0503-352 55
Swish (kräver ej fysiskt fiskekort) 123 431 43 99

 

Fiskeregler

- Fiskekortet är personligt
- Gratis att fiska till och med 15 års ålder
- Om du vill stå på land så är fisket gratis för alla åldrar
- Tre drag- eller kastspö får användas i en båt och 1 person måste ha giltigt säsongskort. Vid fiske med endagskort måste samtliga i båten lösa fiskekort.

 

MULLSJÖNS FISKEVÅRDSOMRÅDESFÖRENING
Ansvarig för sjön är Mullsjöns Fiskevårdsområdesförening.

www.mullsjon.se

 

Vinteraktiviteter på Mullsjön

Mullsjön brukar frysa under vintertid och du kan då åka skridskor på sjön. Pimpelfiska är en annan populär aktivitet. Tänk på att vidta allmänna säkerhetsåtgärder - läs mer på www.dinsäkerhet.se >>

 

Mer om Fiske i Hjo >>