Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Most Photos

Våra bästa vinteraktiviteter!

  • 11 nov, 2016
  • Visit Hjo - Hjo Turistinformation

Här passar vi på att dela med oss av våra allra bästa vintertips. Kanske vill du ut och pimpelfiska, vintervandra, åka skridskor, skidor eller ta med dig pulkan till en riktigt bra pulkabacke? Besök oss på Hjo Turistinformation eller ring oss på 0503-352 55 för tips och idéer. Vi ses och hörs!

Vedeldad flytbastu

En stormig vinterdag är det mysigt att kura ihop sig i en bastu. I Hjo Flytbastu får du en helhetsupplevelse som bjuder på värme, stillhet och en fantastisk utsikt över hamnen och Vättern. Kontakta Hjo Turistinformation för mer information, eller ring Hjo Flytbastu på 0730-67 88 00.

Skidåkning och pulka på Högaliden 

Vad passar bättre när snön ligger vit på backen än att plocka fram längdskidor och stavar och bege sig till Högalidens Friluftsområde? Här kan du välja spår från 1,5 upp till 5 kilometer och elljusspår finns för sena kvällar. För de små erbjuds även pulkabacke.

Pimpelfiske på Mullsjön 

En solig vinterdag är som gjord för pimpelfiske efter abborre på Mullsjön. Fiskekort köper du på Hjo Turistinformation.

Vintervandra genom Hjo stad

En lätt vandring vintertid är Guldkroksslingan, som tar dig genom Hjo centrum. Totalt är slingan 6 kilometer och här kan alla vandra, gammal som ung. Den är märkt med blågula band där varje kilometer är utmärkt så att du själv kan räkna ut hur långt du har gått. Gratis karta finns inne på turistinformationen.

Skridskoåkning på våra sjöar och vattendrag

När isen lägger sig på Vättern, Mullsjön eller ån Tidan bjuds det fantastiska möjligheter att spänna på sig långfärdsskridskorna och ge sig ut på en tur eller två. Men, läs gärna väderrapporten, tänk på säkerheten och kom ihåg isdubbarna! För dig som inte vill ut på sjöar och vattendrag finns kommunala isbanor inne i Hjo stad. När kylan kommer och väder och vind tillåter så spolas det is vid Hammarnskolan och Guldkroksskolan inne i Hjo. Då är det bara att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på isen. Mer information på Hjo Turistinformation.