Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Hjo Turistbyrå

Europa nostra

  • Hjo Turistinformation

1990 belönades Hjo stad med Europa Nostras hedersmedalj "... för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm". Här kan du läsa mer om Europa Nostra och Tre Trästäder.

Om Europa Nostra

Europa Nostra betyder på latin "Vårt Europa" och är namnet på en paraplyorganisation för över 200 nationella organisationer inom i stort sett alla kontinentens länder. Från en ganska blygsam början har Europa Nostra utvecklats till en ledande aktör inom alla frågor som rör europeiskt kulturarv.

  • Europa Nostra är idag den främsta kanalen mellan kulturarvsintressenter och stora internationella organisationer som EU, Europarådet och UNESCO.
  • Europa Nostras logotyp innehåller sju symboler som representerar vår natur och kultur; ett berg, en flod, ett träd, en katedral, en kyrka, ett slott och en rad med hus.
  • Europa Nostra-priset får ses som en utmärkelse till husägare, byggmästare, hantverkare och alla Hjobor som i praktiskt arbete, eller på annat sätt, arbetat för ett bevarande av staden Hjo.

Om Tre Trästäder

I drygt 20 år har Hjo varit medlem i nätverket Tre Trästäder tillsammans med Eksjö i Småland och Nora i Bergslagen.  Alla tre städerna bjuder på sin alldeles speciella karaktär, men gemensamt för oss är att vi har fått utmärkelsen Europa Nostra för våra välbevarade trästadsmiljöer. Du kan läsa mer om Tre Trästäder på www.tretrastader.se.